Kaart van de maand April: Page van Pentagrammen

Speelsheid is het toverwoord voor de maand april. Stop met teveel serieusheid en bezie de wereld opnieuw met een geopende blik. Het pentagram in handen van de Page Pentagrammen wordt door hem aandachtig op zijn ware betekenis onderzocht en in zijn vorm afgetast. Hij verstaat de kunst om niet alleen de buitenkant te verkennen, maar ook om de binnenzijde te doorgronden. Voorbij oude aannames ontdekt hij een geheel nieuw verhaal.

De wereld van Page van Pentagrammen komt op zijn paasbest tevoorschijn als iedereen zich zijn jeugdigheid herinnert en deze opnieuw toestaat. We mogen ons soepeler gaan bewegen en ons niet door oude begrenzingen, schuld of schaamte laten beperken. De wereld zal veel gelukkiger tonen als de hypnose van onze dagelijkse besognes wordt doorbroken. Eenmaal zelfbewuster, toont onze authenticiteit en ontdekken we in deze kaart nieuwe gelaagdheden van onszelf.

De Page van Pentagrammen is een vrijkaart om onszelf te verrassen met iets nieuws in doen en laten. Doe eens iets ‘stouts’, zodat lijf en leden weer gaan stromen en het hart blij wordt. We hoeven het in deze kaart nog niet te kunnen, we mogen ontdekken, uitproberen en zonder consequenties ervaren. Vaak zijn we zo gekluisterd aan ons volwassen eigenbeeld, dat nieuwe inspiratie niet tot ons doordringt en we gedachteloos de ingesleten groef herhalen.

Het pentagram is een toonbeeld van vormkracht, uiterlijke expressie en iets werkelijk in de wereld neerzetten. In handen van Page van Pentagrammen komt het pentagram goed tot zijn recht als het ongedwongen speels wordt gehanteerd. Elke serieusheid veroorzaakt stagnatie met een hoop geharrewar. Wil genieten, blijdschap en geluk voor april werkelijk gevoeld worden, dan is er werk aan de winkel. Liefde mag vrijer worden geuit, we mogen openlijker onze wensen benoemen en onze handen speels laten ontdekken hoe het voelt.

Geluk en liefde in Page van Pentagrammen willen lijfelijk gevoeld worden, zonder meteen consequenties. Deze kaart opent meer geluk als we het avontuur van ontdekken vanuit ons gezonde speelse ik kunnen uitproberen. We mogen weigeren wanneer anderen ons iets willen opleggen of ergens toe willen dwingen. We mogen vriendelijk nee zeggen als iets niet klopt en we mogen alle situaties loslaten die ons eigenbeeld verlagen en de liefde doven.

Stap vandaag nog in de stevige laarzen van de Page van Pentagrammen. Stevig geaard kunnen we beter recht doen aan onze goddelijke essentie. We mogen ons laten zien in: licht, schoonheid, waarheid, gezondheid en geluk. Wordt dit je te spiritueel? Onthoud dan alleen dat deze page met zijn houding niet omvalt door wereldse tegenwerking. Creatief weet deze jongeling elke situatie opnieuw vorm te geven en te voorzien van een betere inhoud.

Wordt speels, spring met Pasen vrolijk op de trampoline, durf te dansen. Verstop de gekleurde eieren en weet zeker dat ze er door de paashaas neergelegd zijn. Durf anders te denken, anders te luisteren en anders naar iets of iemand te kijken. Wanneer het geopende hart erin wordt betrokken zal april werkelijk als een nieuwe lente aanvoelen. En wie weet waartoe alle lentekriebels kunnen leiden…

Het pentagram is ook als een feestelijk paasei. Laat je fantasie de vrije loop om het te beschilderen en ontdek de nieuwe kleuren van je spontane zelf. Zie ook hoe anderen daar blij van worden en hoe het je leven een upgrade geeft in geluk en je rijk voelen. Deze Paasdagen en de hele verdere maand april wens ik je een speelse, geïnspireerde en liefdevolle tijd toe. Tot de volgende maand!