De tarotkaart van de maand Juli: De Ster

We kunnen deze maand royaal gaan uitschenken! De Ster benut ons volledige krachtenpotentieel om de wereld te verrijken, te verbeteren en van meer gezondheid en schoonheid te voorzien. Wat liefdevol in waarheid in ons omgaat, mag enthousiast naar buiten worden gebracht. We zijn zoals onze Bron ons geschapen heeft, we zijn als De Ster!

In onze levenshouding toont De Ster ons ongekunsteld, puur en oprecht. Alles wordt deze maand succesvol als we onze waarheidsgetrouwe zelf als leidraad nemen. We kunnen dan echt handelen vanuit liefde, talenten en expertise, en naar buiten brengen wat innerlijk in ons leeft. Dit unieke zelf is er al, heel en compleet, in elke seconde van ons leven en in ieder moment voor alles wat er te doen valt. Om dit zelf helder te ervaren mogen we verstillen, met onze aandacht naar binnen keren en ontdekken welke waarheden daar klaarliggen.

We worden deze maand op de kaart naakt afgebeeld. Lekker makkelijk voor als we een dagje naar het strand gaan of in het zonnetje willen liggen. Het naakt zijn symboliseert ook puurheid en is bevrijdend voor alles wat met waarheid te maken heeft, waarheid vanuit onze eigen hartkern. Visualiseer dit als een stralend middelpunt op je romp op borsthoogte (het hartchakra). Tik eventueel dit punt met je vingertoppen aan, dan wordt vanzelf wakker en duidelijk wat daar nog ongezien was en als cadeau mag worden uitgepakt.

Op de kaart vliegt een vredesduif, met in haar snavel een olijftakje, de wijde wereld in. De oproep wordt in juli om onszelf zichtbaar en bekend te maken. Laat je zien! Vooral daar waar de harmonie hersteld mag worden, de pijn mag worden genezen en het verongelijkte in zijn boosheid doorbroken mag worden. Op de tarotkaart schitteren tal van sterren die ons in ieder moment kunnen inspireren. Ze vertellen ons vanuit intuïtie en hart wat wel of niet te doen, waar wel of niet heen te gaan, hoe wel of niet door te zetten, wat wel of niet te ambiëren.

Op De Ster worden we bloot afgebeeld. Loop eens naar een spiegel en kijk dan goed, voorbij de buitenkant, naar de mens die jij daar ziet. Eis vervolgens van jezelf dat je minstens drie spontane complimenten van totaal verschillende aard aan jouw spiegelbeeld kunt geven. Is dit makkelijk en gaat het je soepel af? Zo niet, oefen dan wat vaker en ga elke ochtend een paar minuten lang in je blootje voor de (badkamer)spiegel staan. Laat je verrassen door jezelf over wat je nog niet wist van jezelf….

Liefde wil in juli wederom de hoofdrol. Had je andere plannen? Dan heb je pech. Van buitenaf gaat het alleen maar schitteren en stralen als jij jouw rol oppakt en bereid bent om actief te worden. Kijk écht uit hoe je, eventueel nog angstig, door de buitenwereld negatief wordt beïnvloed, bijvoorbeeld vanuit de media en politiek, maar ook door situaties op school en/of werk. Elimineer waar nodig alle negatieve (na)beschouwingen en blijf weg uit (te) kritische analyses. Neem er afstand van. Ga heel bewust in je positieve schoenen staan (ook al voelt dit soms als onecht) en heb en toon vertrouwen.

De Ster schenkt uit, zoals de tarotkaart het afbeeldt: vanuit links en rechts, vanuit gevoel en daadkracht, vanuit passie en kracht, vanuit Bron en Aarde. Zo kan de wereld veranderen in een plek van thuiskomst met ware harmonie, in een oefenplek om vrede te ontdekken, in een leerplaats om te accepteren dat we liefde zijn.

Misschien nogmaals even de badkamer ingaan en voor de spiegel gaan staan? Zucht zo nodig al je ongemak weg en pak vervolgens royaal uit. Kijk nou eens aan, wat een goddelijk… en zie ik daar… en wat een sprankelende…, nou moet het niet gekker worden… en wat mooi…. Wat een heerlijk mens ben ik toch, verrukkelijk om zo met mezelf deze maand door te brengen.

Ik wens je alvast voor de komende maand juli veel liefdevolle spiegelingen toe!