De Wondere Wereld van Bach Bloesemremedies en Spagyriek

Misschien ben je al bekend met de Bach-Bloesemremedies die in tal van drogisterijen te koop zijn. Het zijn die kleine flesjes waar je slechts enkele druppels van nodig hebt om een gemoedstoestand positief te beïnvloeden. Het bevordert daarmee verlichting, neemt angsten weg en plaatst de oorspronkelijke vitaliteit weer op de voorgrond.

Begin vorige eeuw zijn in Engeland de Bach-Bloesemremedies ontwikkeld door Eduard Bach. In het verlengde daarvan is in Duitsland ook de Spagyriek ontstaan. Beiden zijn essences. De extracten van Bach-bloesemremedies worden via dauwdruppels op de planten verzameld en die van Spagyriek zijn direct vanuit de plant zelf afkomstig. De essences dragen een soort frequenties in zich die aansluiten op specifieke geestelijke problemen en lichamelijk kwalen.

Spagyriek is de laatste jaren in zijn assortiment enorm verbreed tot ruim 100 verschillende essences. Zowel in de Spagyriek alsook Bach-Bloesemremedies, worden klachten beschouwd als processen waarbij niet alleen het lichaam, maar ook de geest en de ziel betrokken zijn. De behandeling kan gericht zijn op het verlichten van symptomen, maar kan tevens tot in de diepste lagen doordringen; daar waar de kern van het probleem te vinden is.

In mijn praktijk komt regelmatig naar voren dat iemands bewustzijnsproces gebaat is met ondersteuning vanuit Bach-bloesemremedies of Spagyriek. De Spagyriek druppels moeten eerst persoonlijk worden uitgetest om duidelijk te krijgen wat een goedpassende mix is. Dit kan via elektro-acupunctuur en tal van andere testmethodes. Het is soms even zoeken waar je daarvoor goed terecht kunt, los van mijn zus Mieke Peters in Steenwijk heb ik niet gelijk goede adressen paraat. Dus als je belangstelling hebt is het even uitzoeken waar je voor het uittesten van de Spagyriek goed terecht kunt.

Als je met iemand goede ervaringen voor het uittesten van de Spagyriek weet, mag je me daar zeker van op de hoogte brengen. Dan kan ik het weer verder uitdragen, want ik ben een groot voorstander van deze natuurlijke aanpak voor gezondheid en welbevinden. Bach-Bloesemremedies en Spagyriek zijn geschikt voor jong en oud, en kunnen ook naast reguliere gezondheidstrajecten worden opgepakt.