Kaart voor de maand Juli: De Geliefden

Fantastisch nieuws, want juli staat in het teken van De Geliefden. Applaus voor jezelf en de wereld om je heen! Zelden maken innerlijke harmonie en uiterlijk genieten zo’n goede kans van slagen om live te gaan.

Klop alle oude kussens vol ongenoegen en onvrede maar op, laat de stofwolken verdwijnen en sta op. Help de liefde deze maand een handje door licht, geluk, schoonheid, gezondheid en waarheid in iedereen en alles te willen herkennen en erkennen. Deze vijf stuks gereedschap – licht, geluk, schoonheid, gezondheid en waarheid – geven alle privé- en werkomstandigheden de wind in de zeilen. Het stelt je bijv. als therapeut, monteur, tuinman, leraar of ondernemer in staat om stukjes hemel op aarde te verwezenlijken.

We zijn al prachtige mensen, heel en compleet. We zijn één met de Bron, die vrede en liefde is. Soms voelen we dit niet zo en zijn we de weg kwijt, of struikelen we over zoveel gedoe dat vrede meer op een bombardement in Oekraïne lijkt. Als we momenteel rondkijken in de wereld oogt deze vaak donker. Willen we daarin verlichting brengen en ervaren, dan is het nodig om eerst ons eigen licht te ontsteken. Door ons innerlijke licht van liefde te voelen en uit te stralen, opent ons meest waarachtige Zelf. Een met een hoofdletter geschreven Zelf, dat boordevol zit met praktische mogelijkheden, richtingaanwijzers en beleidsmakers.

July, here we come! We zetten een tandje bij om te gaan bruisen en schakelen een versnelling hoger om liefde te activeren. Ook al is het ‘honderd jaar’ geleden dat we dit zo uitbundig deden. Op de tarotkaart van De Geliefden worden we door goddelijke handen bemoedigd en gezegend. Tegelijk verbindt de lemniscaat – het oneindigheidsteken – alle tegenstellingen en verwarring. Het boetseert de situatie tot heel, één en harmonieus. Dan keert vrede terug en zien we dit in allerlei situaties en bij personen om ons heen gereflecteerd.

Er is uiteindelijk geen krachtiger kaart dan De Geliefden, die impasses doorbreekt en innerlijk geluk opnieuw laat voelen. Ze nodigt zelfs uit om voor een geliefde op de knieën te gaan. Op de kaart komt de zon op, een nieuwe dag breekt aan en de natuur opent zich. Dit is het ultieme moment om samen te vallen met onze goddelijke levenskern. Een intense gewaarwording van tevredenheid over heel het ‘zijn’. Waarin de rijkdom van het hart en de liefde wordt ervaren, soms nog maar pril of startend met een klein gebaar.

Haal De Geliefden uit je set tarotkaarten en zet de kaart deze maand prominent in het zicht. De Geliefden herinnert ons eraan dat het godsonmogelijk is, dat er niet iedere dag iets gebeurt dat een glimlach tevoorschijn tovert of aanleiding geeft voor een warm gevoel.

Het ultieme inzicht is om dankbaar te zijn! Dankbaar zijn trekt, eenmaal herkend en geuit, nog meer situaties aan waarover je dankbaar, gelukkig en tevreden kunt worden.

Wees in De Geliefden royaal met complimenten, ook al kent de situatie of persoon nog duizend tekortkomingen. Raak de ander liefdevol aan met een schouderklopje, een high five, een knuffel of een kus. Breek uit je comfortzone als je normaliter niet spontaan bent en eis van jezelf een versie die liefde zonder voorbehoud uit. Geniet van de goddelijke verbinding die dan ontstaat tussen jezelf en de ander. Ik wens je een hele goede liefdevolle maand toe!