In 30 minuten terug in balans

Heb je het idee dat de dingen niet gaan zoals je wilt? Misschien is het dan een goed idee om jezelf opnieuw uit te lijnen. Dat kan met deze effectieve balans-oefening voor meer succes, liefde en welslagen. Heel effectief, probeer het maar eens!

  • Trek voor deze oefening een half uur uit. Zorg dat je niet gestoord wordt en comfortabel kunt zitten. Neem pen en papier op schoot zodat je tussendoor de ervaringen kunt opschrijven.
  • Sluit je ogen en adem een paar minuten bewust in en uit. Neem de tijd en doorvoel met gesloten ogen je lichaam van top tot teen. Ervaar dat je hierdoor dieper kunt ontspannen en als je merkt dat je negatief oordeelt stap je daar bewust uit weg. Probeer vrede toe te staan.
  • Visualiseer in gedachte een klassieke weegschaal met twee schommelende schaaltjes. Plaats op het ene schaaltje jouw ‘privésituatie’ en op het andere schaaltje jouw ‘werksituatie’. Kijk vanaf een afstand in gedachte hoe het evenwicht zich verhoudt.
  • Slaat het ene schaaltjes omlaag door zijn zwaarte, onderzoek dan in woorden en beelden wat je er eventueel vanaf moet halen om de situatie lichter te maken. En/ of onderzoek je op het omhoog schaaltje wat er in woorden en beelden aan moet worden toegevoegd om het zwaarder te maken. Hou het speels maar zet wel door. Schrijf je ervaring op.
  • Ben je in balans gekomen of waren de schaaltjes al in evenwicht, dan kun je op beide schaaltjes een ander thema plaatsen. Wees creatief in het bedenken. Je kunt bijvoorbeeld jezelf versus je partner op de weegschaalschaaltjes plaatsen en bekijken hoe het zich in liefde verhoudt. Of visualiseer op de weegschaal de hoeveelheid aandacht die je besteedt voor jezelf versus de aandacht voor de kind(eren). Je kunt ook jouw geldelijke inkomen versus de uitgave erop plaatsen, of de hoeveelheid sport en beweging ten opzichte van een gezond vitaal lichaam. Enz.
  • Wees creatief en weet dat ego –je nepzelf– teniet gaat als jij het in liefde speels onderzoekt. Weet dat je nooit verliest lijdt als je innerlijk met jezelf beter in waarheid komt.
  • Geniet na met een lekker kopje thee, of maak om het te laten bezinken een boswandeling.