Kaart van de maand Augustus: De Keizerin

Sta de volle rijkdom van De Keizerin toe! We mogen deze maand het intens genieten openen van alles wat al voorhanden is. Sta meer geluk, plezier en intimiteit toe. Een golf van welvaart en overvloed komt tot onze beschikking als we luisteren naar de boodschap van De Keizerin. Deze tarotkaart opent de goede kant van het leven en vraagt op voorhand om daar in vol vertrouwen in mee te bewegen. Wordt de scepter van De Keizerin speels gehanteerd, dan worden op een ontspannen en relaxte manier grootse werken verricht.

Het mag vanaf nu afgelopen zijn met het machtsvertoon en de nare, negatieve spelletjes van de politiek en de media. Het is klaar en uit met de dwingende hand van opgelegde wetten en regels. De Keizerin geeft ons ruimte aan haar vrouwelijke aspecten en introduceert volop empathie en compassie. Met zachte hand weet zij van alles voor elkaar te krijgen. Ons rusteloze harde werken en studeren hervindt zijn bedding in een gepassioneerd aan de slag gaan. Het kan zoveel sympathieker, zoveel aardiger in de omgang, zoveel eleganter en gracieuzer. De Keizerin is het toonbeeld van een genietend leven op aarde, zonder daarin een ander of andere situatie te kort te doen. Stel het je eens voor!

De kracht van deze tarotkaart zit hem in het kunnen benutten van wat eigenlijk al voor ons voorhanden is. De pragmatische Keizerin pakt eerder iets te veel van het wereldse dienblad dan te weinig. En wat ze werkelijk te veel heeft geeft ze elegant weg en ze maakt daarmee goede sier en anderen blij. De Keizerin heeft een gezond eigenbeeld zonder arrogantie. Ze is blij met haar huidige situatie en status. Ze heeft de wijsheid in pacht om zich niet te gaan vergelijken met anderen of haar eigen verleden negatief op te rakelen.

De valkuil om alsnog te gaan vergelijken in deze tarotkaart is doorzien. Ook de valkuilen om niet zelf de regie te nemen, om te wachten op betere tijden of het winnen van de loterij, ze zijn allemaal passé. Ook vandaag mogen we ons al gezond en gelukkig en een miljonair voelen. Dit vereist wel de helderheid om op tijd uit een mineurstemming weg te stappen en ego niet aan het woord te laten. Vaak is het wel even wennen om in de lekker zittende kleding van De Keizerin welgemoed vrij rond te wandelen, maar het is zeker de moeite waard!

Het koren op de tarotkaart is rijp om geoogst te worden. De vredesduif die opvliegt brengt harmonie en herstelt de liefde. Probeer voor jezelf deze welvaart en dit welbevinden ook toe te staan! Ga eigenmachtig met de scepter zwieren en zwaaien. Houd het speels, zodat vanzelf duidelijk wordt waarover je authenticiteit en keuzes gaan. Sta je eigen kleuren en geuren toe en vorm nieuwe leefregels, waarin het hart tot uitdrukking komt. Let wel op dat je privéleven niet verwaarloosd wordt en ga gekroond door het leven.

De print van de jurk van De Keizerin is vol liefdeshartjes. Niet langer maken we wereldse kritieken persoonlijk en wordt het eigen hartsverlangen soepel tot werkelijkheid gebracht. We houden, ondanks alles wat zich in de wereld zo verwarrend voor onze ogen afspeelt, ons hoofd helder. En elegant stappen we over ego-zaken heen die onvrede en onrust willen zaaien. Voorbij afgunst, jaloezie en verbittering krijgen we nieuwe feestelijke cadeautjes aangereikt en openen zich liefdevolle mogelijkheden.

Welkom in de uitbundige liefdeswereld van De Keizerin. Gekroond mogen we deze maand bewust met onze scepter datgene aantikken wat we liefdevol willen veranderen, verbeteren en wél willen meemaken… Ik wens je een hele rijke en liefdevolle maand augustus toe!