Kaart van de maand December: Vijf van Pentagrammen

Hang de verlichte pentagrammen van de tarotkaart maar alvast in de kerstboom, want de donkere decembermaand heeft extra licht en warmte nodig. De kaart Vijf Pentagrammen blinkt niet meteen uit in warmte, liefde en geluk. Activeer voor vredevolle feestdagen dus eerst het innerlijke licht en klop daarvoor aan bij je eigen hart. Sta toe dat je vanbinnen jezelf kunt verwarmen en je vanuit verstilling kunt upgraden naar een hogere, wat aangenamere, frequentie.

Het innerlijke licht maakt per direct liefde actueel. Het doorbreekt de negatieve lading van beelden op journaals, boosheid in gesprekken en corruptie bij sportorganisaties. Het herinnert ons eraan dat er vanbinnen een onveranderlijke werkelijkheid gaande is, een lichtende essentie die altijd waar is, die vitaal blijft en schoonheid en geluk brengt.

Vijf Pentagrammen is niet meteen de makkelijkste kaart om aan te gaan. Hij is doorspekt met uiterlijke kommer en kwel, kent wereldse ziekte en tegenslagen en ondervindt droefheid en onrecht. De kaart attendeert ons er op, dat goedwerkende oplossingen niet altijd direct voorhanden zijn en er voor betere tijden soms geduld nodig is. Het verlichte venster op de kaart verbeeldt het innerlijke licht dat blijft branden en hoop geeft op een betere toekomst.

De buitenwereld inspireert ons niet altijd in dat wat goed is, wat gezond maakt en vrede brengt. De duale wereld met zijn donkere zijde is erbij gebaat dat we boos zijn, ons misdeeld voelen en angstig blijven. Om deze negatieve spiraal te doorbreken is de eerste stap om dichter bij ons eigen hart te blijven en daar onze trilling, houding en uitstraling te verbeteren. De tweede stap is om goed op te letten met wie we omgaan. Als anderen om ons heen overwegend negatief en veroordelend zijn, glijden we vaak zelf ongemerkt ook dieper af.

Vaak adviseert Tarot of Now om het eigen hartchakra te activeren, zo ook in Vijf Pentagrammen. Ga bewust met de vingertoppen je hartchakra aantikken – het liefs nu meteen 😊 – zodat er een duidelijk signaal wordt afgegeven, dat vanuit liefde het antwoord mag komen. Hiermee krijgen hart- en liefdesinspiratie voorrang op beperkende gedachten, oude vooroordelen en stugge aannames. Vaak wordt door het aantikken van het hartchakra al direct meer ontspanning ervaren, kun je beter doorademen en wordt het zicht positiever.

Kijk naar de kaartafbeelding en zie hoe jij je gedragen mag voelen. Soms is het zinvol en goed om er voor open te staan dat ook JIJ opgetild mag worden naar betere omstandigheden. Er is niets mis mee om eens heerlijk vertroeteld te worden. Of herken op de kaartafbeelding dat je sterk genoeg bent om zelf iemand anders in liefde te dragen. Vaak zijn we sterker dan we denken en kunnen we de situatie prima opbeuren of de ander opnieuw laten lachen.

Helaas vertelt deze kaart ook dat vandaag niet alles in de uiterlijke wereld mogelijk is. Probeer in Vijf Pentagrammen niet om iets af te dwingen en voorkom dat je zelf niet negatief gaat oordelen. Plaats geen onrecht of misstanden buiten jezelf, houd het dus dicht bij jezelf. Vaak lost de negatieve lading dan al enigszins op. Vervolgens is het goud in Vijf Pentagrammen om geduld uit te oefenen en gewoon te accepteren dat het voor nu prima en okay is.

Sta open voor betere tijden, ze komen er zeker aan! Blijf geloven in het goede en het liefdevolle en geef niet op om toch positief te blijven hopen. Sterk je geloof in liefde, ontsteek het licht in jezelf en laat het uitbundig stralen naar alles en iedereen om je heen. Wees gelukkig! Ik wens je deze maand dwars door alles heen veel licht en warmte toe. En ik wens je nu ook alvast hele fijne en vredevolle feestdagen!