Kaart van de maand Januari: Page van Pentagrammen

Pak het Pentagram als een glazen bol in je handen en ontdek wat 2023 jou te bieden heeft. Doorzie eerst alle beperkingen en schuif deze dan terzijde. Kijk wat langer door en ontdek waar mogelijk liefdevolle relaties in het verschiet liggen en hoe werk structureel tot zijn recht kan komen. Page van Pentagrammen is speels in zijn houding en jong in zijn aanpak. Vaak ogen de wereldse gebeurtenissen zo echt en onoverkomelijk. Maar in handen van Page van Pentagrammen worden ze als zachte klei en opnieuw vorm- en kneedbaar. Niet langer bepaalt de wereld van buitenaf dan jouw mening, maar kies je zelfbewust wat voor jou essentie is.

Pages in de tarot zijn speels en daar is de Page van Pentagrammen geen uitzondering op. Zonder een gezond portie sportiviteit, vertrouwen en een relativerende lach wordt de maand januari onnodig stug en stram. Met het toestaan van extra vriendelijkheid en een geopend hart krijgen gebeurtenissen zuurstof en ontstaan er spontaan wonderen. Alsof een nieuw perspectief zich aandient dat een betere invalshoek toont, waarin liefde wel kan participeren en waarin waarheid wordt gehoord en geluk en gezondheid worden hervonden.

De wereld, in handen van Page van Pentagrammen, laat stugge dogmatiek, statistieken en stoffige boekenkennis soepeltjes los. Het laat de teugels in de wereld vol wetten en regelgeving vieren, zodat de gehele situatie ontspant. Deze kaart staat op een speelse manier stukjes ‘niet weten’ voor een betere toekomst toe. Hierdoor ontstaan nieuwe concepten die wel kunnen werken, die wel genezen en wel geluk en schoonheid in zich dragen. De wereld wordt meer los gezien van eigen aannames en vermoeide gedachten. Losser van dat wat de media ons vertellen en dat wat de televisie ons opdringt om ons geëmotioneerd, verbolgen of euforisch te laten voelen.

Page van Pentagrammen is niet naïef of voor één gat te vangen. Juist het schouwend vermogen, om voorbij de uiterlijke vorm ook de innerlijke waarde te zien, maakt deze jongeling wijs en doortastend. Doordat illusies of pijn op tijd worden doorzien, voorkomt Page van Pentagrammen impasses, stagnatie en ziekte. Het toestaan om een situatie anders dan voorheen te zien, zorgt dat meer liefde in jezelf opent. Niet langer bepaalt de wereld om je heen jouw gevoel en denken, maar spreken ook je innerlijke hart en de stilte van binnen tot jou. Denk niet dat je dit niet kunt, want alleen al de bereidheid om op jouw manier te verstillen opent dit contact met je innerlijke bron.

Wijs mens, je kunt zoveel meer dan je misschien nu denkt. Je bent niet afhankelijk van alleen de vitaliteit van jouw fysieke lichaam. Wel van de veerkracht van je positieve denken. Je bent niet afhankelijk van wat anderen over je zeggen, wel van de bereidheid om jezelf voldoende ruimte te geven en vaker te genieten. Je bent niet afhankelijk van wat de politiek met je portemonnee wil, wel van waar je eigen hart jou graag ziet in je handel en wandel.

Omdat we in essentie goddelijk zijn – ook in de speelse context van Page van Pentagrammen – opent de scheppingskracht van het Pentagram nieuwe mogelijkheden. Maar zonder de bereidheid om het zichtveld te verruimen, wordt het al gauw een herhaling van oude zetten. Dan ontbreekt de voorspoed van 2023, die we anderen wel toewensen. Neem je leven in eigen hand, gebruik het Pentagram als een glazen bol. Kijk nogmaals wat langer door en zie dan wat je leven bepaalt en beperkt. Geef jezelf nieuwe mogelijkheden, zodat oude angsten niet je leven bepalen. ‘Wees gelukkig’ is de mantra van deze tarotkaart, waarmee licht en liefde heel actueel worden. ‘Wees gelukkig’ herinnert je eraan dat je een prachtig heel mens bent. Je hoeft dit niet te worden, dit ben je al, in de ware Bronessentie. Onveranderlijk heel, compleet en geslaagd. Welkom in 2023, maak er iets moois van dit jaar. Ik wens je, in liefde, veel scheppingskracht toe voor deze maand en voor heel 2023.