Kaart van de maand Juli: Drie van Bekers

Hef het glas en klink deze maand op de liefde! Breng een toost uit op de goede kant van het leven en de toekomst die openligt. Drie van Bekers doet niet moeilijk, zijn liefde is puur, zijn bij elkaar komen gezegend en zijn feestelijkheid eenvoudig. Deze kaart maakt liefde vanuit het hart voelbaar, ook daar waar liefde langere tijd niet ervaren werd. Het toont zonder uitstel datgene dat gevierd mag worden, dat vandaag waardevol en de moeite waard is.

Liefde vanuit het hart neemt in Drie van Bekers graag de leiding. Het is geen vereiste, dat eerst alles op orde moet zijn. Deze liefde maakt op voorhand dat wat er speelt een reden is om blij te zijn. Oude stugge gevoelens worden losgelaten en er wordt gestopt met het nog langer oude koeien uit de sloot halen. Vergeving is actueel en voelt niet ingewikkeld om in te zetten en toe te passen. Uiteindelijk is niemand volmaakt en valt er aan onszelf nog genoeg te sleutelen.

Drie van Bekers heeft als ultieme meetlat dat de situatie mag voldoen aan schoonheid, waarheid, licht, gezondheid en geluk. Deze kaart doet verder niet moeilijk, het opent kansen en mogelijkheden door eigen eenvoud en gezellig samenkomen. En daar waar het toch moeilijk of ongemakkelijk dreigt te worden krijgt de situatie, zonder de harde eis om eerst gelijk te krijgen, een oplossing. Er wordt zonder rancune, schuld of schaamte weg gestapt uit datgene wat overschaduwd wordt door pijn en angst. Deze kaart kent alleen maar winnaars.

De zomer kan beginnen! De barbecue mag worden aangestoken en vrienden, buren en/of familie zijn uitgenodigd. Het kan ook zijn dat jij wordt uitgenodigd, of iemand bezoekt die blij wordt als jij even langskomt. Deze kaart maakt zijn entree met een gezellig bloemetje, een flesje wijn en een hartelijke knuffel. Het zijn de kleine dingen die het doen, daarmee wordt het hart in Drie van Bekers tastbaar. Soms kan dit kwetsbaar voelen en emotioneel maken, maar in alle situaties geeft deze kaart compassie, attentheid, of een charmante knipoog.

De wereld wordt zoveel feestelijker wanneer Drie van Bekers op zijn juiste waarde wordt geschat. Het blijkt vaak moeilijk voor media, politiek, werksituaties en de maatschappij om voorbij geld, macht en eigenbelang het hart te laten spreken. Toch zijn we met velen die dit wel proberen, keer op keer, om voorbij het negatieve wereldse onrecht toch zonnestraaltjes van liefde te actualiseren. Zonder hiermee de wereldse pijnen, oorlogen of natuurrampen te bagatelliseren. Deze kaart laat een goedwerkende wereldse oplossing gewoon eerst bij onszelf beginnen, om deze dan vervolgens over de aardbol uit te breiden in licht, waarheid, schoonheid, gezondheid en geluk.

Kijk waarin Drie van Bekers je in je gevoel, herinneringen en gedachten raakt. Onderzoek dan om het in woorden juist te benoemen, zodat helder wordt waarop ook jij het glas kunt heffen. Ontdek uit welke situaties je eventueel weg mag stappen, omdat langer hierin vertoeven je hart verkilt, of je laat terugvallen in oude oordelen, terwijl je dit niet meer wilt. Sta toe en pak aan waartoe je hart je aanzet. Beweeg mee, zodat je vaker kunt ontspannen, genieten en lachen.

Proost op al het feestelijke in je leven, santé op het broederlijk bij elkaar komen, chin chin op alles wat het leven doet fonkelen, cheers op wat behaald en gelukt is, gezondheid op het vieren van de liefde. Ik wens je een feestelijke maand juli toe in al zijn eenvoud, geniet ervan!