Kaart van de maand Juni: Zes van Zwaarden

Het advies voor deze maand is ‘Go with the flow’! Stroom mee op de natuurlijke beweging die liefde ons wegwijzert. Wanneer we de dagelijkse aannames en persoonlijke oordelen gemotiveerd loslaten, pakt innerlijke vrede zijn kans en breidt zich uit. Dan wordt alles in Zes van Zwaarden minder stellig en standvastig en krijgt het leven zijn natuurlijke glans terug.

We bepalen alles o zo graag zelf en hebben er moeite mee om het anders te doen dan we gewend zijn. Ook om ons heen, in de politiek en de berichtgeving via de journaals, het zit allemaal strak verpakt in eigen protocollen. Zes van Zwaarden wil dat we ons ontspannen, dat we de touwtjes niet altijd strak in de hand houden, maar de teugels wat meer laten vieren. De kaartsituatie is erbij gebaat dat we openstaan voor goddelijke inspiratie of meer werelds gezegd: dat de richting die we gaan vooral door ons hart wordt bepaald.

Eigen hart en hoofd kunnen door ego -ons nepzelf- door elkaar worden gehaald. Daarmee vervalt de helderheid wanneer liefde spreekt en angst saboteert. Omdat onze angsten en argwaan vaak zo terecht lijken, wordt het moeilijk om ze adequaat uit te schakelen. We menen dat de dagelijkse besognes terecht en waar zijn en dat er onvoldoende tijd overblijft voor iets dat goddelijker of liefdevoller is. Het denkhoofd draaft onverminderd door en de innerlijke wijsheid vanuit verstilling en hart dringt niet meer tot ons door.

Op de kaartafbeelding komen we zonder kleerscheuren aan de overkant op onze eindbestemming aan, als we soepel meebewegen met waar de boot ons brengt. De boot wordt zonder eigen wereldse inbreng bestuurd. Aan het roer staat een Christus/ Boeddha of andere vorm van een verlichte essentie. Vaak hebben we ongemerkt onze stellige mening alweer klaar waardoor de boot op deze kaart ongewenst, door eigen toedoen, kan kapseizen.

Zes van Zwaarden maakt onderscheid tussen het fysieke lichaam en goddelijke bezieling. Samen zitten ze op deze kaartafbeelding gemoedelijk op een bankje in de boot. Het lichaam als de volwassene en de ziel als het kind. Samen hoeven ze nu even niets te doen, te plannen of te veranderen. Overgave in deze kaart geeft voorspoed, het uit handen geven brengt voortgang en het oprecht luisteren naar innerlijke wijsheid, eventueel met behulp van een geschikte therapeut, klaart de lucht.

Als de boot dan eind juni de overkant heeft bereikt en je uitstapt, zul je merken dat je op een betere plek bent uitgekomen. Maar heb je deze maand het niet kunnen laten om in tal van situaties niet naar de wijsheid van de stilte in jezelf te luisteren, maar wel naar je eigen gebrabbel, dan wordt het maar de vraag of je aankomt, daar waar jouw geluk, licht, wijsheid en liefde zich bevinden, waarmee gezondheid, schoonheid en waarheid tot je beschikking komen.

Plan eens even ‘niets’ in je agenda, zodat je voldoende tijd overhoudt om relaxt in het zonnetje te gaan zitten mijmeren. Geef je over aan een tussentijdse ‘break’ om uit te rusten of verstild te wandelen. Het is vaak moeilijk, met name als je actief in het leven staat, om de rustmomenten te herkennen. Je raakt de essentie van deze kaart als je zonder mobieltje met een kopje koffie of thee in je handen verstild geniet, de tijd neemt om uitgebreid hond of kat te aaien, of even buiten ga wandelen om de wind door je haren te laten wapperen.

Ik wens je voor juni veel ‘open’ tijd toe. Tijd die niet vooraf is ingevuld, zodat je verwonderd raakt over wat de stilte jou te brengen heeft. Het kan de moeite waard zijn om vanuit deze verstilde momenten eens op te schrijven wat jij aan inspiratie ervaart. Soms is dat wat vanuit de stilte opkomt zo voor de hand liggend, dat de waarde ervan niet gelijk voelbaar is. Maar schrijf je het op, of sta je er bewuster bij stil door er de juiste woorden aan te geven, dan verdiept het inzicht zich en verheft het jouw innerlijk Zijn. Je voelt je dan tevredener en meer in vrijheid, met nieuwe ruimte om in door te ademen.

Ik wens je een rustige ‘go with the flow’ maand juni toe!