Kaart van de maand Mei: De Geliefden

Wat zijn we toch geluksvogels! Met De Geliefden als tarotkaart voor mei krijgt alles energie en liefde! Stralend komt op de kaartafbeelding het voorjaarszonnetje op en verlicht alles wat we willen aanpakken, volbrengen of waar we over dromen. In de tarot bestaat er geen krachtiger en harmoniërender kaart als deze. De Geliefden schoont alle vormen van angst op en zegt definitief vaarwel tegen schuld, schaamte en onwil. De kaart introduceert het geopende hart als richtingaanwijzer voor hoe, wat en waar.

Op de kaartafbeelding worden een man en een vrouw getoond. In eerste instantie symboliseert dit koppel onze eigen innerlijke polariteit, onze mannelijke en vrouwelijke kant, maar het verbeeldt ook onze wereldse relaties. Op de kaart zegenen de handen van God/de Bron alle vormen van relaties, man en vrouw, vrouw en vrouw, man en man, enz. Alle vormen worden gezegend en gezegend en gezegend.

Kijk eens goed in de spiegel! Pak de kaart erbij en ontdek waar deze kaart jou in liefde op attendeert en wakker wil maken. Het kan niet waar zijn dat je vandaag niet met een gezond zelfbeeld durft rond te lopen, het zou van de malle zijn als je nog meent dat je door iets tekortschiet. Jij bént heel, compleet en al waarheid. Je bent goddelijk vanuit de kern van je hart en je leeft al eeuwig voorbij de tijd. Al datgene wat geluk nu nog voor de voeten loopt, mag doorzien worden als overbodig. Spreek alles aan dat je geen recht meer doet en spreek uit dat je dit zo niet langer wilt. Vervang je schaduwen door een lach, waarmee ze gerelativeerd en lichter worden.

De Geliefden is als een warm bad, ga er heerlijk languit in liggen. Ontspan, koester jezelf en accepteer jezelf openlijk. Natuurlijk mag je in deze kaart ook feestelijk samen in bad gaan, maar voor het ware geluk ben je niet afhankelijk van een partner of een ander. Deze kaart werkt zó krachtig om het innerlijk te laten harmoniëren, dat als vanzelf -wanneer je kunt toestaan wie en wat je werkelijk vanbinnen bent- er een beter mens uit je tevoorschijn komt. Je ben goddelijk, je bent mooi, ja echt waar, je bent attent en waarachtig, je bent compleet en heel.

Herken liefde door de aspecten van waarheid, schoonheid, geluk, licht en gezondheid. Vaak vergeten we één van deze vijf goddelijke kernaspecten. Wanneer je dit herkent, besteed er dan nu extra aandacht aan. Probeer om de komende dagen, door de dag heen, alle vijf aspecten spontaan te benoemen. Het is frappant hoe je er ongemerkt toch zomaar eentje kunt vergeten. Door het via een spiekbriefje alsnog in herinnering te brengen, maak je schoon schip met alle restjes van ego.

De maand mei zal van de politiek, de media en de maatschappij eisen dat het menselijke aspect voorrang krijgt boven geld, macht en politieke eigenbelangen. Als er gas uit je achtertuin is gepompt en je huis staat intussen scheef, krijg je recht op menselijkheid. Met normen en waarden die niet enkel op geld zijn gebaseerd, maar die vanuit het hart worden gevoed als menselijk rechtvaardig. De Geliefden harmoniseert elk veld van ongenoegen. Het brengt bijeen waar verscheurdheid heerst en laat los wat door onlicht donker wordt gehouden.

De lemniscaat op de kaartafbeelding verbindt alles wat is verdeeld, wat is stukgeslagen en wat elkaar minacht. Vandaag mag je gaan dansen, het leven vieren en jezelf open en vrij tonen. Op de kaartafbeelding zijn de man en vrouw naakt, het symboliseert hun kwetsbaarheid en kracht, hun puurheid en vreugde. Wees deze maand wakker, want alles ontvangt op voorhand zegening. Gezegend zijn je voornemens, je inspanningen en mogelijkheden.

Kijk in de spiegel, zie jezelf echt, blijf kijken en laat je niet op je kop zitten. Zeg tegen jezelf dat jij een prachtig mens bent, ook met die pukkel, extra kilo’s of ziekte. Zeg tegen jezelf dat je goed gezelschap bent om samen met jezelf door het leven te gaan, ook al heb je onvoldoende geld, ben je bang en is het leven onzeker. Je kunt het niet vaak genoeg horen: jij bént prachtig en de moeite van het leven waard! Zonder jou, als levende schakel in het geheel, is de wereld niet compleet. Wat heerlijk dat jij bestaat!