Kaart van de maand November: Tien van Staven

Zet de schouders er maar stevig onder! Deze maand voelt zwaar, ondanks dat de situatie er goed voor staat. Het advies voor de maand november is om je rug te rechten, zodat je volhoudt en aanspraak maakt op wat je graag wenst en wilt bereiken. De stad op de kaartafbeelding komt in zicht en het zal niet lang meer duren om daar succesvol te arriveren. Dan wordt het feestelijk uitpakken in welvaart, liefde en geluk. Nu is het nog niet zover. Het spreekwoord ‘de laatste loodjes wegen het zwaarst’ typeert deze kaart en wil jou hartelijk bemoedigen om vol te houden.

November kent met Tien Staven een veelheid aan goede mogelijkheden die allemaal tot hun recht willen komen. Het is vandaag niet nodig om water bij de wijn te doen. Wel om het vertrouwen te sterken en een positieve houding te tonen. Zucht gerust zo nu en dan, kreun eventueel, maar zak er niet in weg. Stavenkaarten willen een heldere visie en tot expressie komen. Het is nu geen optie om met minder genoegen te nemen. Ga voor de hoofdprijs, ga voor het hoogst haalbare, het is zeker de moeite waard om vol te houden, ook voor jou!

Misschien sta je er vandaag al veel beter voor dan je zelf weet. Bekijk de situatie eens vanuit een andere invalshoek en zie hoeveel goeds er al tot stand is gekomen. Het is nu “gewoon” een kwestie van tijd, doorzetten en volhouden om later succesvol te kunnen oogsten. Want de mand op de kaartafbeelding is gevuld met krachtige potentie, gezonde visies en liefdevolle mogelijkheden, die allemaal uitgepakt willen worden. Iets overslaan of wegdoen is in deze kaart geen optie. Het zou verval geven aan het mooie dat in aantocht is.

Plaats dat wat belastend aanvoelt in een grotere context van waarheid en licht. Mediteer hierop, of maak een wandeling door het bos om het ‘zware’ in denken en doen te ontrafelen. Doe een paar ontspanningsoefeningen, sport of verstil. Soms zijn we zo verslaafd aan eigen oude aannames en eigenzinnigheid, dat we maar moeizaam het positieve, plezierige en liefdevolle willen toestaan. Zet jezelf hiertoe aan, neem autonoom de touwtjes in eigen handen en geef jezelf sturing. Dan arriveer je in de stad op de achtergrond van Tien Staven. Dit is het einddoel in liefde, geluk, welzijn en gezondheid. Hier wordt het schoolcijfer 10 ‘uitmuntend’ ervaren.

Wat is er nodig om van die gekromde houding op de kaart af te komen? Kijk naar je voeten, ben je goed geaard? Zou het je helpen om wat hoger op de hakken te gaan staan, zodat je zelfbeeld grootser en waarachtiger toont? Leg de oplossingen niet buiten jezelf, maar pak aan waar jij de verandering zelf kunt maken. Waardoor er een lach op je gezicht verschijnt, de liefdeskriebels in je buik tot leven komen en de helderheid in je gedachten als een zonnetje schijnt. Verruim je zichtveld en ontdek dat je er al beter voorstaat dan gedacht.

Tien Staven laat je in tien aspecten tegelijk thuiskomen. Het geeft de wereld een triomfantelijk zetje richting vrede. Het menselijke aspect wordt niet langer overschaduwd door sportgewin, geld of politieke discussies. Het staat competities en verkiezingskoorts niet toe om via onderdrukking en kleinering van anderen te winnen. November wordt een warme zwoele maand als het hart zich kan uitspreken. Als jouw eigen visie over gezondheid, vrede en geluk je helder voor ogen blijft.

Ik wens je een visionaire maand toe, waarin een veelheid aan liefde, succes en welslagen tegelijkertijd tot uiting komen.