Kaart van de maand September: de Gehangene

September zet alles op zijn kop! De situatie die speelt in De Gehangene wordt zelden zelf opgezocht of vrijwillig uitgekozen. Het overkomt ons op een bepaalde manier. Dit vraagt souplesse om er niet meteen negatief over te gaan oordelen, of angstig om te worden. De uitnodiging is om te gaan dansen, zodat eenmaal in het goede ritme we soepeler met de actualiteiten kunnen omgaan. Deze kaart tovert zelfs nieuwe buitenkansen, op plekken waar die voorheen niet mogelijk leken.

Wensen we een goede doorgang en voortgang, dan wordt de oproep aan ons om anders dan voorheen naar de huidige situatie te kijken. De draaiing van het perspectief die De Gehangene inzet, verloopt zonder kleerscheuren als we soepeltjes leren meebewegen. Dit vraagt van ons om oude inkleuringen van situaties los te laten en hiervoor in de plaats een heldere visie toe te staan. De Gehangene betreft een grote arcana kaart. Dat houdt in dat zijn betekenis al bezig was, nu actueel is, maar ook de aankomende maanden actueel blijft.

Op de kaart staat een boom in al zijn pracht en praal. Hij laat al enkele herfstbladeren vallen en verzamelt zijn krachten voor de aankomende winter. Deze kaart schept helderheid door een aureool van licht in het denkvermogen toe te staan. De wijze inzichten die hieruit voortkomen helpen ons om liefde vlam te laten vatten, om een impasse te doorbreken en om de regie over ons leven te behouden.

De Gehangene laat het geld vrij en royaal rollen. Dat betekent groei door geld uit te geven aan een nieuwe opleiding, aan een extra investering, aan het opknappen van de woning of om wat vaker voor gezondheid en welzijn op een vakantie of retreat te gaan. Dat op de kaart het geld vrijelijk uit de broekzakken rolt, maakt de huidige situatie vruchtbaar en opent voor de toekomst betere kansrijkere mogelijkheden.

De wereld om ons heen staat op zijn kop en de oproep wordt om hierin mee te bewegen zonder naïviteit, zonder negatief oordeel en zonder het hart er in los te laten. De wereld kan zijn vrede en kracht behouden door op natuurlijke wijze, zoals wuivend riet, in de onoverkomelijke veranderingen mee te bewegen. De wereld op zijn kop inspireert het denkbrein met nieuwe inzichten, in ons gevoel opent het gesloten poorten en geeft het voorbij alle bewolking alsnog zonnige helderheid.

Met De Gehangene als tarotkaart van de maand zal het in september aan dynamiek niet ontbreken. Doe er je voordeel mee! Maak ergens schoon schip, sta veranderingen toe, ga verhuizen, stap op een nieuwe baan af, of geef liefde een nieuwe kans. Het kunnen toestaan van iets nieuws en het loslaten van datgene wat al passé is, geeft in deze kaart positieve toverkracht. Rumoer en rivaliteit herstellen zich naar vrede en hartelijkheid krijgt zijn sprankeling terug.

We kunnen het positieve proces van deze kaart een handje helpen door te erkennen dat we onszelf in onze innerlijke, eigen, diepe, Waarheid nog niet zo goed kennen. Dit schept in de situatie van De Gehangene nieuwe ruimte met betere mogelijkheden. Het relativeert de gebeurtenissen in ons huidige leven en laat ontspanning toe, zodat geluk in ons dagelijkse leven voelbaarder wordt. Wat in deze kaart helder wordt, kan voor langere tijd de route aangeven. Vandaag wordt van ons een nieuwe kijk verwacht, het ondersteboven hangen op de kaart mag rechtdoen aan onze oorspronkelijke levensvonk. Ik wens je alvast een heerlijke op zijn kop periode toe, waarin helderheid de glansrijke hoofdrol krijgt.