Kaart voor April: Negen van Zwaarden

Wake up, ring, ring!! Het voorjaar wil ons wakker maken. We mogen de zwaarte van afgelopen periode als een stoffige deken van ons afschudden. Op de Tarotkaart worden de laatste tranen van verdriet, pijn of ellende weggeveegd. Het was ook niet niks deze winterperiode; de verkiezingen, de Coronaperikelen, allerlei mogelijke meningen, regels en besluiten van politiek, media en maatschappij. Op de kaartafbeelding wordt de persoon wakker en mag het bed uitstappen, een nieuwe dag breekt aan om fris aan te beginnen.

Zwaarden in de Tarot houden van communicatie. Ze willen de situatie helder verwoorden en nemen geen genoegens met oude vaagheden en stoffige aannames. Met maar liefst negen zwaarden tegelijk op deze kaart wordt symbolisch de laatste fase van een zware periode aangekondigd. Een pittige eindfase zoals een zwagerschap in de negende maand, nog even en het nieuwe kan geboren worden. Daarvoor moeten we wel uit bed stappen en bereid zijn om oude patronen van pijnlijke stagnatie niet te herhalen.

Op de Tarotkaart wordt de persoon wakker onder een deken vol met astrologische tekens. Alle dierenriemtekens komen erop voor en symboliseren dat vanaf de geboorte van een mens het persoonlijke karakter al inkleuring kent. Deze inkleuring stimuleert om de eerste stappen op het levenspad te zetten, echter nog zonder bewustzijn. Zo gaan we gelijk aan de slag met tal van actualiteiten die gevraagd en ongevraagd op onze levensroute verschijnen. De Negen van Zwaarden voor april maakt een einde aan wat ons ogenschijnlijk zomaar overkomt. We maken vanaf nu zelf de dienst uit waar onze ja’s en nee’s het antwoord zijn.

De Negen van Zwaarden ziet er op het eerste oog uit als een dramatische kaart. Dit beeld is echter niet de eindconclusie, maar wil juist een aanzet geven om uit oude pijn, onmacht en zwaarte te stappen. We zijn het zelf die ons werelduniversum ervaren en beleven. We zijn niet altijd gewend om toe te geven dat we uiterlijk waarnemen zoals het innerlijk al in ons omgaat. Deze kaart geeft onze eigen verantwoording terug als sleutel tot bevrijding. We zijn verantwoordelijk voor plek waar we nu staan en activeert om de volgende stap te maken.

Laat het verleden in het verleden, laat je niet ringeloren door donkere omstandigheden van de afgelopen periode. Neem waar mogelijk het stuur zelf in handen. Enkel dan ben je in deze Tarotkaart instaat om uit het bed te stappen. Niemand sleur je eruit, maar ook niemand houd je erin vast. En wat is het dan heerlijk als je eenmaal die eerste stap buiten het ‘oude bed’ hebt gemaakt. Dat je nieuwe grond onder de blote voeten voelt, dat de aarde zijn positieve energie weer in jou omhoog kan bruisen…

Er is veel aan geleden in April dat je autonomie inzet. Dat je onafhankelijk van anderen een eigen koers durf te gaan, niet alleen rebels of opstandig, maar vooral gemotiveerd vanuit een liefdevol hart, zodat je een hartstocht kunt beleven. Zelf de verantwoording nemen, ook daar waar negatieve emoties opspelen en het uiterlijke beeld willen bepalen. Recht je rug en wordt waarachtig. Je kunt meer dan je dacht en vaak doe je ook meer goed in het Universele licht dan dat met je slaperige gedachtegang denkt. Wake up, ring, ring!!