Kaart voor de maand januari: Tien van Staven

Voor iedereen geldt deze maand, recht je rug en hou vol! Als deze tijd als een zware last wordt ervaren roept Tien van Staven op om goed te blijven doorademen en de schouders eronder te houden. Deze kaart zit vol cadeaus die allemaal uitgepakt willen worden en puilt uit van goede mogelijkheden die allemaal willen finishen. Tot slot zit Tien van Staven ook nog eens barstensvol oeroude wijsheden die als eigentijdse visies het toneel 2022 op willen.

Kaarten in de tarot met een 10, zijn altijd kaarten met een positieve berichtgeving. De Tien van Staven is daarop geen uitzondering. De stad op de achtergrond is bijna bereikt en dit symboliseert dat het einddoel nadert. In de stad kunnen de veelheid aan goede ideeën waargemaakt worden, kunnen plannen uitgevoerd worden en mogelijkheden benut. Maar het is nog niet zover, een gezegde die hierbij hoort is ‘de laatste loodjes wegen het zwaarst.’

Kom op, iedereen kan het volbrengen. We zijn er bijna en het wordt beter. Januari heeft veel potentieel. Helaas kan door alle hectiek en warrige regelgeving van afgelopen tijd het plezier weggezakt zijn. Maar met een beetje goede wil gaat in januari het kabinet het bordes beklimmen, kan de lockdown worden opgeheven en worden de schooldeuren weer geopend. Niet door naïviteit maar door een gezonde visie waar Tien van Staven voorstaat.

Staven zijn fallussymbolen en symboliseren potentie en vruchtbaarheid voor een situatie. Ze willen als staf ook ondersteuning geven en met visie het beleid bepalen. Het is ook de staf van Sinterklaas en omdat de goedheiligman al een maand geleden is vertrokken, mag je zelf die staf ter hand te nemen en een gezonde visie vormen. Pak eventueel pen en papier en schrijf minstens tien aspecten op die recht kunnen doen aan jouw visie, aan jouw potentieel, je vruchtbaarheid, wijsheid en heldere inzichten. Het is voor iedereen weggelegd om dit op papier te krijgen, eventueel klop je tussendoor op het hartcharka. En eenmaal juist benoemd kun je het makkelijker voldragen en later in de stad tot zijn volle glorie laten komen.

Iedereen op deze wereld is in beweging. Zelfs tijdens de diepste meditaties is er innerlijk beweging. Tien van Staven staat stil bij die veelheid die ieder mens als potentieel tot zijn beschikking krijgt. Dat dit in vorm er totaal anders uit kan zien, maakt voor de veelheid niet uit. Er is echt overvloed, vooral als je begint om het positief te benoemen en/of op te schrijven. Dan kan het hart zich erover uitspreken en boven het rumoerige denken uitstijgen. Deze tijd vraagt aandacht voor waarheid, geluk, licht, gezondheid en schoonheid. Allemaal tezamen vormt dit praktiserende liefde, de basis voor een gezonde visie.

Toets visie op waarheid, geluk, licht, gezondheid en schoonheid. Als een van deze elementen ontbreekt moet een andere richting worden gekozen. Laat vanuit het hart jouw visie opkomen, net zolang totdat het de toetsing van de vijf elementen kan doorstaat. Het is echt mogelijk dat ze allemaal samenkomen en je dagelijkse leven richting geven. Je zult merken dat je vaker lacht, makkelijker het vertrouwen erin houdt en opener reageert naar de wereld om je heen. Er wordt meer eigenwaarde gevoeld en een gezonder eigenbeeld getoond.

Jullie hebben het goed gezien! Het nieuwe jaar wordt geopend met een spliksplinternieuwe afbeelding uit de kaartenserie van Tarot Of Now!

Alle 80 kaarten zijn inmiddels door Ilse Moelands en haar rechterhand Nazrina getekend. Het is hun gelukt om in de 80 kaarten van Tarot Of Now alle etniciteiten terug te laten komen. Een hele grote prestatie en voor mij een droomwens die uitkomt! Want deze tijd vraagt aandacht en liefde om elke etniciteit recht te doen. Voor mij omarmen de nieuwe kaartafbeeldingen van Tarot Of Now nu de gehele wereld. Het herinnert aan de oorsprong van de tarot om zijn wijsheid voor iedereen die daarvoor open staat toegankelijk te maken.

Nu de kaarten zijn getekend staan we braaf in de wachtrij bij de drukker. Hij vertelde ons dat we half maart aan de beurt zijn, zodat het in april op de markt kan verschijnen. Het is nu eenmaal druk in de papierhandel en we moeten daarvoor geduld opbrengen. Ook het uitklapbare spelbord, boek en doos zijn in hun design en uitvoering top geworden.

Nog even wachten en dan gaan we jullie ook attenderen dat je je kunt voorinschrijven. Dat alles nu klaar is voor de drukker geeft ons alvast een feestelijk gevoel. En ja, ikzelf kan niet wachten tot ik Tarot Of Now als pasgeborene in mijn handen vast mag houden. Je begrijpt het al wel, geduld is een schone zaak, maar niet mijn sterkste punt.

Voor iedereen die nog een oppeppertje nodig heeft rond deze jaarwisseling dit liefdevolle korte filmpje van mijn droomkapper! Kus op je voorhoofd en veel liefs!