Kaart voor de maand maart: Koning van Pentagrammen

Voor iedereen die graag bouwt en creëert wordt het een actieve maand. De doeners onder ons komen aan hun trekken en werk- of leersituaties worden op voorhand succesvol. Maar voor de stoffige theoreticus, oude garde beleidsmakers en wetenschappers die eindeloos hun zegje herhalen, is niet langer plaats. Want het mag niet bij mooie woorden blijven. Daarmee worden maatschappelijk verantwoord, openbaarheid, oog voor de natuur en het menselijke aspect, daadwerkelijk uitgevoerd of bij in gebreke blijven ter verantwoording geroepen.

Terwijl de Oekraïners om een eigen identiteit te behouden het oorlogsgeweld om de oren suist, wordt de Westerse regio langzaam wakker. Verbaasd wordt gekeken hoe geldstromen de dienst hebben uitgemaakt en langzaam komt het besef om daar verandering in aan te brengen. Niet dat de oude garde er om staat te springen, maar plotseling wordt het zo zichtbaar hoe het imperium van Koning van Pentagrammen werkt en waar de gaten vallen.

Koning van Pentagrammen is van huis uit een noeste werker, een volhouder en iemand die overwint bij de tegenslagen van de natuur. Hij of zij zet door en weet grootse werken neer te zetten. Dat het een paar zweetdruppels mag kosten deert niet en dit is positief. Maar al dat harde werken, landjepik en geldgewin heeft een keerzijde waarmee het genieten van eenvoud, openstaan voor menselijke waarden en liefde uit het oog raakt.

Deze maand nodigt uit om een gezonder zichtveld toe te staan, dat oog heeft voor genieten van eenvoud, dat een vriendelijk menselijk aanraken toestaat en herkent dat het hart niet door rumoer overschreeuwd mag worden. Koning van Pentagrammen kan dit niet alleen en krijgt de oproep om hulp toe te laten, zodat op tijd naar het sportveld wordt gaan om een balletje te trappen, zodat een avondje sauna om te ontspannen wordt ingepland en een weekendje uit om lekker uit te waaien aan zee ook daadwerkelijk wordt geboekt.

Deze maand wordt succesvol als het genieten ook podium krijgt. Als herkend wordt dat een keertje journaalkijken overslaan het hart liefdevoller houdt. Dat een uitnodiging voor een filmavondje accepteren geluk activeert. En als iemand je te dansen vraagt, je dit mag accepteren om uit een impasse te komen. En wanneer het initiatief niet van de ander komt, heb dan de moed om zelf de ander te vragen. Om alsnog samen -en niet alleen- de voorjaarstuin op orde te brengen, erop uit te gaan of gewoon gezellig op de bank te zitten.

Herken dat de geldstroom en wereldse dictaten niet jouw keuzes en koers mogen bepalen! Wel de passie voor gezin, bedrijf of land, wel het hart voor natuur of cultuur, wel het verlangen dat licht en vrede zegeviert.

Koning van Pentagrammen is als een herenboer die zijn schaapjes op het droge heeft, maar is vergeten hoe de wereld van oprecht plezier en genieten precies werkt. Word in deze kaart bereid om gepassioneerd liefde in de praktijk te brengen, zodat het samenzijn vlam vat. Doorgaan met nog meer ‘alleen’ geeft in de kaart eenzaamheid en desoriëntatie. Houden we elkaars handen vast dan geeft het vuurwerk, hartstocht en innerlijke tevredenheid.