Kaart voor de maand mei: Page van Bekers

Sta verwondering toe! Weet van de liefde! Want de situaties van Page van Bekers kunnen nogal onverwachts en overdonderend zijn. Ongemerkt kan dit angstige schrik veroorzaken en aanzetten tot negatief oordelen en drama. Het wereldbeeld kleurt dan somber, zwaar en/of pijnlijk. Gelukkig is iedere situatie of persoon in essentie schuldeloos, inclusief jijzelf! Iedereen mag zich vrij voelen en zich openlijk uiten, ook jij! De oproep voor mei is om speelser en soepeler vanuit het hart te leven. Wat zich vervolgens in liefde voordoet zal wijzer, gelukkiger en gezonder maken.

Helaas ziet Page van Bekers niet altijd de grap of lol in van het actuele gebeuren. Kijk uit voor deze valkuil zodat het hart niet blokkeert. Anders wordt het wereldbeeld onnodig negatief en kan een situatie in een impasse belanden. Bekers symboliseren liefde. Gecombineerd met de speelse ongedwongenheid van de Page, geeft dit voor de maand mei allerlei nieuwe mogelijkheden en avonturen. Alles mag ongecompliceerd worden aangegaan. Een gulle lach en een warme kus werken nu eenmaal beter dan serieusheid en medelijden. In deze kaartsituatie werkt zelfs de onhandige lach van een boer met kiespijn nog positief door!

Het gezonde denken mag het hart erin houden. Het helder blijven vervaagt in deze roerige tijden zo makkelijk, waardoor het moeizaam wordt om voorbij de zware bewolking toch streepjes zonlicht en uitzicht op vrede te blijven zien.

Op de tarotkaart symboliseren de deinende golven van de zee het gevoelsgebied met opspelende emoties. Gelukkig stimuleert Page van Bekers bij jong en oud jeugdige levenslust, geluk en spelen. Om zo voorbij oude aannames nieuwe ontdekkingen te kunnen doen. Een beladen verleden met starre regels, verwachtingen en plichten wordt doorbroken en definitief achtergelaten. Er ontstaan mogelijkheden om oorlog in vrede te veranderen.

Op de kaartafbeelding springt een prachtig visje tevoorschijn. Dit geeft tumult en de persoon of situatie in kwestie voelt zich overrompelt, schrikt of deinst terug. Let op als dit jou betreft!  Betrek per direct je hart erin! Weet van de liefde! De vis is het ultieme Christussymbool en laat weten dat iedereen, dus ook jij, al heel, compleet en verlicht is. Vaak zien omstanders van Page van Bekers de grap en humor van de situatie wel in en lachen zij er om. Voel je niet beledigd noch persoonlijk aangeklaagd. Want nogmaals, de situaties van Page van Bekers zijn altijd schuldeloos en makkelijk op te lossen, mits de relativerende lach vanuit het hart tevoorschijn komt.

De Page van Bekers krijgt een heerlijke verrassingsbox vol liefde. Stel je er bewust voor open dat het in de wereld beter mag verlopen en dat de situatie goed komt. Zonder regelmatige ontspanning, sport en plezier, wordt het lastig om de overdrijvende donkere wolken te doorbreken.

Houd het hart actief, zodat liefde niet heimelijk wordt uitgeschakeld. Betrap jezelf op de oude maalstroom van gedachten en de saboterende werking ervan en haal niet langer oude koeien uit de sloot. Zet een genietende werkhouding in voor mei, zodat de maand zonnig, liefdevol en vruchtbaar wordt. Doe eens gek en leg samen met alle vogels in mei zelf ook een ei, om het feestelijk uit te broeden, om succesvol iets nieuws toe te staan en ervan te genieten. Ik wens je een hele goede maand toe!