Kaart voor Februari: Ridder van Pentagrammen

De Tarotkaart van februari moedigt iedereen aan om het ook in concrete vorm waar te maken. Al wordt momenteel de wereld geconfronteerd met tegenwind, de Ridder van Pentagrammen weet koers te houden en kan tegen een stootje. Deze ridder is niet gelijk de snelste in het Tarotspel, maar wel de betrouwbaarste en een volhouder. Zijn vizier is geopend en dit maakt hem toegankelijk en zichtbaar. Zijn houding is naar rechts gericht en dit maakt de situatie toekomstgericht. Vandaag mogen alle restjes van ondernemingslust, hoop en moed bij elkaar worden verzamelend om tot actie over te gaan. Want deze Ridder gebruikt zijn pentagram als een kostbaar zaad om zijn ideeën ten uitvoer te brengen.

Alle Tarotkaarten van afgelopen maanden hadden in grote lijn de oproep om zelf plannen te maken en deze uit te voeren. De mouwen mochten worden opgerold en ideeën mochten daadwerkelijk in uitvoer worden gebracht. Daarmee gaf het afgelopen jaar niet alleen accent op mediteren, verstilling en inkeer, maar ook om naar buiten toe te acteren en nadrukkelijk zichtbaar te blijven. Vandaag moeten we ons blijven uiten, wederom niet bij de pakken gaan neerzitten en bereid zijn om onze menig te vertellen. Niet als eis of dogma, maar als opening zodat het licht kan uitbreiden en geluk niet onder sneeuwt.

Door het opgelegde cocoonen van afgelopen jaar konden we wijselijk naar binnen keren. Op zich is daar niets mis mee, maar deze duale wereld is ook bedoelt als speeltuin en leerveld. Via onze uiterlijke acties kunnen we bewust worden en door eigen ervaringen gesterkt kunnen we groeien en genezen. Daarvoor hoeven we niet eerst te wachten op een juist vaccin, want iedereen mag op zijn eigen speelplaats en geneesplek al tot actie overgaan. Wanneer dit lukt zonder al te veel boosheid, mogelijk zelfs met een gulle lach, dan verhoogt dit niet alleen het goede humeur, maar breekt er ook een hogere frequentie in licht door.

De akker op de Tarotkaart ligt er geploegd bij, wat symboliseert dat er al voorwerk is gedaan. Vandaag trekken we hiervan profijt en kunnen de toekomst naar eigen goeddunken moduleren. We hoeven niet op een ander te wachten, want we zijn het vooral zelf op wie we gewacht hebben. Een cliché uitspraak? Mogelijk, maar het schuift wel elke vorm van slachtofferschap terzijde. Het zet eigen initiatief op de voorgrond en geeft een boost aan authenticiteit. En eenmaal een beetje authentieker door de wereld wandelend, wordt het met de Ridder van Pentagrammen vanzelf ook wat aangenamer en milder. Dan is de ergste koude van winter ook voorbij en worden de eerste sprankjes voorjaar hoopvol zichtbaar.

De tijd van de verkiezingen breekt aan, juist nu de buitenwereld kleiner is geworden met een avondklok en beperkende bezoekregels. Vanuit politiek, media en ‘het menen te weten’ wat de grote massa vindt, ontstaat ongewild een dwangbuis die beknelt. Daardoor kunnen de vijf elementen van actieve liefde; schoonheid, waarheid, licht, genezing en geluk niet tegelijk operationeel zijn. Ze krijgen niet het volle vertrouwen die hard nodig is om je als mens te verheffen. Excessen komen in de spotlight, worden uitvergroot en bepalen zo de boze toon van media, raden van bestuur en politiek. Dan kan het een goed idee worden om ook zelf op het paard te klimmen, je vizier te openen en de toekomst in eigenhanden te nemen.