Kaart voor Mei: De Ster

Na twee spannende Corona-maanden de adem ingehouden te hebben, komt Nederland weer onder een goed gesternte te staan. De Ster geeft de maand Mei lucht en iedereen krijgt opnieuw de opportunity om de handen uit de mouwen te steken. Alles wat in het hart omgaat kan op deze aardbol opnieuw worden verwezenlijkt.

Afgelopen maanden kregen we de kans om wakker te worden waar het in essentie om mag gaan. Nu kunnen we die ideeën functioneel gaan uitproberen. De Ster maakt van Nederland een actief land, waarin het de kunst blijft om uit de angstberichten van media en maatschappij te blijven en negativiteit te herkennen als ‘niet van het hart’ afkomstig. De lockdown heeft aangezet om thuis, privé, grote schoonmaak te houden. Nu alles is opgeruimd en het afval naar de stort is gebracht, krijgen we in De Ster een opgeschoonde uitgangspositie die heel praktisch is voor een gezonde wereldse manifestatie.

Op de kaartafbeelding wordt moederaarde zowel vanuit links -het gevoel-, alsook vanuit rechts -de daadkracht-, verwend met onze goddelijke talenten. Overvloedig stroomt het water uit de kruiken van eigenkunnen en vindt vruchtbare bodem. Omdat om ons heen de uitgedroogde natuur ook wel een regenbuitje kan gebruiken, nodigt dit uit tot het maken van een regendansje. Dus kijk in Mei bij elke neerstortende plensbui gelukzalig naar boven, want al onze ideeën en hartelijkheden krijgen nieuwe groeikansen en liefdespotentie.

In de boom op de kaartafbeelding zit verheugd een vredesduif met een olijftakje in zijn snavel. Dit tafereel refereert aan het verhaal van de ark van Noah. Na een onstuimige periode vol ontberingen op zee, kondigt het takje in de snavel van duif aan dat er weer vaste grond in aantocht is. Het wordt opnieuw mogelijk, zij het nog met een pril begin, om alles wat innerlijk zit -in de ark- weer openlijk en vrij naar buiten toe te brengen. De vele fonkelende sterren op de kaart symboliseren dat we geïnspireerd zullen worden en er goed voorstaan.