Kaart voor de maand november: De Duivel

Van de nieuwsbrief-redactie heb ik vernomen dat de happy tarotmaandkaarten beter wordt gelezen dan de pittige donkergetinte versies. Maar laat je deze maand niet afschrikken door de illusoire Duivel, probeer verlicht door te lezen, kies voor vrijheid!

De Duivel roept luidruchtig ‘BOE’ en wil ons laten schrikken en beven. Maar tegelijk kan iedereen die in een impasse of verlamming verkeert door al dat gedonder en gebliksem ook wakker worden. Laat je dus niet door de schurkenstreken van angst op de kop zitten, draai abrupt om zodat hartelijke mogelijkheden het wereldspel kunnen bepalen.

Waarom dan niet gelijk de tarotkaart De Geliefde voor November getrokken? Omdat eerst helder moet worden waar de begoocheling zich afspeelt. Het mag doorzien worden waar het onlicht van de wereld op het podium staat, hoe angst verweven zit in journaals, politiek en statistiekcijfers. Na al deze ontluisteringen te hebben aangezien, wordt de keerzijde wakker en liefde op zijn juiste waarde geschat. Dan herstelt ons wereldbeeld door inzet van innerlijke waarheid, gezondheid, licht, geluk en schoonheid.

Met De Duivel op de tafel willen angst, schuld en schaamte iedereen laten bibberen en beven. Het wijst ‘schuldige’ aan en plotsklaps wordt Staphorst een zwarte vlek, veranderen veeboeren in aso’s en wie bij wat de massa roept een vraagteken durft te plaatsen wordt belachelijk gemaakt.  Alles wat een minderheid vertegenwoordigd en onvoldoende geld- en reclamewaarde vertegenwoordigt ontvangt hoon en laster. Maar kijk goed naar deze kaart want de kettingen om de nek van de man en vrouw zitten los en kunnen afgedaan worden…

Het is een uitdaging om dwars door het luide Boe-geroep van De Duivel wakker te worden. Wat meehelpt om liefde te actualiseren is om de eigen autonomie te upgraden. Maak contact met een eigen levensstijl. Ga voor schoonheid naar bijvoorbeeld een concert, festival of expositie. Ga voor gezondheid regelmatig bewegen, sporten of tuinieren. Zet gezondmakende ideeën of alternatieven in, zodat geest en lichaam kunnen healen. Door het hart uit te laten spreken en er ook naar te handelen, activeert waarheid zonder strijdt. Het herstelt autonomie en je wordt wie en wat je in het licht kunt vertegenwoordigen.

De Duivel wordt het ultieme bewustwordingscadeautje wanneer op tijd angst, schuld en schaamte worden doorzien en omgezet naar geluk. Een geluk dat niet meebeweegt op wat de wereld dicteert of wordt uitgesteld naar de dag van morgen. Daarmee wordt november een opmaat tot een gezellige pakjesavond en vonkellichtjes met Kerst. Het genieten van vrienden en familie treedt op de voorgrond en de boze buitenwereld blijft buiten.

Liefde overwint de naargeestigheid van De Duivel. Aan ons de regie om licht zijn rol te laten vervullen. Wij zijn wijze mensen. We doen als goddelijke essentie wereldse ervaringen op. Laat die ervaringen ons kronen en durf te lachen. Wees feestelijk en wat ons innerlijk en uiterlijk kan verruimen, sta dit toe. Want als het energieveld/ aura zich vergroot wordt het een stuk makkelijker om naargeestigheid en tegenslag om te draaien naar positiviteit en uitdagingen. Dan krijgt november volop liefdevolle belevenissen die je niet wil missen.