Kaart voor oktober: Koningin van Pentagrammen

Welkom in de succeswereld van de Koningin van Pentagrammen. Het vrouwelijke aspect van de koningin in combinatie met het mannelijke van het pentagrammen maakt de maand oktober zeer stabiel en kleurt de herfst uitbundig. Materie, geld en vormgeving komen zonder protserig vertoon tot succes en welslagen. Op de tarotkaart bloeit en groeit de natuur uitbundig. Dit geeft in de wereld van diversiteit nieuwe keuzemogelijkheden.

Doordat het water van de rivier soepel door de rivier meandert worden in Koningin van Pentagrammen alle gevoelsaspecten gehoord en verstaan. In de politiek gaat het licht aan en luisteren de bewindslieden beter naar wat er in de samenleving leeft. Daardoor wisselt het politieke veld van personen en ideeën. Het scheidt het kaf van het koren en soms ook het koren van het kaf. Het actuele astrologische teken van oktober is Weegschaal en wil deze maand zijn balans vinden. Door in contrasten te wikken en te wegen vindt het uiteindelijk een eenduidig antwoord.

Relaties komen in deze kaart in goeden doen. De gekroonde positie van de koningin met in haar schoot alle mogelijkheden voor scheppingskracht geeft kans op zwangerschap en geboorte. Het wil naar buiten toe wat innerlijk al lange tijd heeft gerijpt. Het is nu tijd dat het getoond wordt en is voldoende weerbaar om kleine tegenslagen als speelse uitdagingen te overwinnen. Vaak is er in Koningin van Pentagrammen voldoende hulp van buitenaf, zodat niemand er alleen voor komt te staan. Samen staan we sterk.

Iedereen mag zichzelf deze maand een extraatje geven. Ga eens lekker erop uit en geniet van bioscoop, theater, cultuur en natuur. Gun jezelf en je geliefden, als je daarvan houdt, om naar de sauna te gaan. Of ga lekker uitgebreid kokkerellen, nieuwe kleding kopen, of doe een yogamasterclass. Want als je lekker in je vel komt te zitten trekt dit nog meer spontane geluks-toevalligheden aan en ervaar je de volle rijkdom van deze tarotkaart.

De wereld draait door. Ons eigenbeeld wordt in Koningin van Pentagrammen gekroond en geüpgraded met schoonheid. Eigenverantwoording wordt ingezet en autonome beslissingen genomen. Niet langer dicteert de buitenwereld ons welzijn, maar worden de beslissingen vanuit eigen voorkeuren en inzichten bepaald. De Koningin van Pentagrammen heeft prima contact met alles en iedereen om haar heen en verloochent nooit haar hart.

Zoek een partner voor de situatie en alles komt uitvergroot in liefde tevoorschijn. Sta voor zakelijk succes maatjes toe. Door samenwerking heeft Koningin van Pentagrammen haar kroon gekregen. Op een natuurlijke manier is ze attent en complimenteus zonder er gelijk iets voor terug te willen. Maar juist deze onafhankelijke houding werkt als een magneet en trekt ‘toevalligheden’ aan die alles nog mooier, liefdevoller en kostbaarder maken.

Laten we allemaal in oktober onze kroon opzetten en wat ons pad kruist met eigen goeddunken vormgeven. Het is tijd om niet in theorie te blijven steken maar de ‘guts’ te hebben om het ook werkelijk te doen en ervan te genieten.