Kaart voor September: Acht van Staven

Vernieuwing! De wereld met zijn politiek, macht en cultuur gaat versterkt samenwerken. De maatschappij herkent dat de handen ineen moeten worden geslagen. Daarmee zal scepsis, misdeeldheid en geldgewin in hun angstpatronen worden doorbroken. De vernieuwing passeert vooral vanuit al bestaande ingrediënten die positief bij elkaar opgeteld een wonder verrichten. Ze toveren liefde in stagnatie en geven nieuw elan aan uitgeblust denken.

Voor de vernieuwing van Acht van Staven worden niet eerst allerlei rapportages vereist. Het doorbreekt per direct het afstandelijke ‘monitoren’ en herstelt activiteit met visie. Het erkent elkaars diversiteit als kostbaar goed en laat deze opnieuw samenwerken. Daarmee kan de huizenbouw een impuls krijgen, de landbouw zich tot zijn juiste proporties herstellen en komt de economische vooruitgang voor iedereen beschikbaar.

De Acht van Staven is een opluchting na een moeizame periode. Het maakt herfst 2020 feestelijker dan zijn zomer en voorjaar. Het geeft aan maatschappelijke diversiteit kans om de verschillen alsnog positief in te zetten. Ze kunnen samenkomen en gaan samenwerken, zodat ze gezamenlijk met een nieuwe identiteit naar buiten toe treden. Juist wat voorheen moeizaam tot elkaar verhield, wat stug door rivaliteit was en star door statistisch cijfergebruik, wordt in september opgelost en krijgt doorgang. Deze vooruitgang is mede te danken aan de vele mensen die in augustus, met tarotkaart de Vier van Bekers, zelf zijn gaan nadenken. De eigen inzichten maakte minder volgzaam wat politiek, statistiek en media aandraagt en oplegt. Door vaker zelf iets te toetsen op innerlijke waarheid groeide de eigen verantwoordelijkheid en kon het hart zich erover uitspreken.

Acht van Staven is goed nieuws voor iedereen die van samenwerken houdt! Het maakt iedereen blij die gul ook de ander een stuk van de koek gunt. Daarmee zullen prettige en betaalbare huizen op de woningmarkt weer een impuls krijgen. Daarmee zullen de school- en banenmarkt, nieuwe studie- en werkplekken creëren. Niet vanuit een afwachtende houding of het probleem neerleggen bij een ander of instantie, maar door te herkennen wat wel goed werkt en de bereidheid om dit uit te bouwen. Dan motiveert september onze kinderen om zich op school beter thuis te voelen. Dan haalt september opgelucht adem en komen op het werkgebied de goede ideeën -en ook die van jezelf- aanbod. Dan geeft september genezing en komt de context van gezondheid voorbij het eigenzinnig statistische cijfermodel.

Staven geven potentie aan waar we mee bezig zijn. Ze eisen genezing en helderheid waar het ongezond en troebel is. Staven vormen een visie waarmee we vooruit kunnen. Het laat op de kaartafbeelding de zon opkomen. Het kondigt een nieuwe dag aan, eentje waar we mogelijk al langere tijd op gewacht hebben. Het laat het dorp en het landschap op de kaart floreren. We voelen dat het goed vertoeven op deze planeet aarde kan zijn. Go with the flow en ervaar deze september de stralende zonsopgang van Staven Acht!