Kaart voor September: Drie van Zwaarden

Oei, we hebben met de Drie van Zwaarden weer een pittige maand voor de boeg. Wederom kunnen de emoties hoog opspelen en moet het gezonde verstand het hart te hulp schieten. Ziel en zaligheid hebben behoefte aan inspiratie vanuit wijsheid, helderheid en visie. Alle levenservaring, doorgewinterde expertise en senioriteit moeten worden ingezet. Enkel zij bieden in deze kaart voor hart en ziel soelaas en vormen voor liefde de helpende hand.

Deze maand krijgt doorgang door met een nuchtere blik te kijken naar wat er te doen staat. Het helpt voor succes om gedisciplineerd de situatie gewoon aan te pakken en de negatieve ballast los te laten. Het helpt om jezelf eens stevig in je nekvel vast te pakken en gewoon te doen waarvan je weet dat het zinnig is. Maar in Drie van Zwaarden staan die ‘gewone’ doe-acties al gauw buitenspel en onbewust raken we passief en voelen ons vermoeid.

De Drie van Zwaarden roept op om levenslustig te worden. Vertel jezelf eens ongezouten de waarheid, geef jezelf een schop onder je kont en laat de handen wapperen. Want schijnbaar borrelen er allerlei excuses om iets niet aan te pakken, om geen prioriteiten te stellen en situaties waar mogelijk uit te stellen of buiten onszelf te plaatsen. Daarmee raken we ongemerkt in verval en zijn we uiteindelijk ook nog eens teleurgesteld en verdrietig.

Wat een vreemde kaart, die ‘Drie van Zwaarden’, want eigenlijk zijn overal in de tarot de eerste oproepen om beter naar het hart te gaan luisteren en vandaar uit de wereld aan te gaan. In deze kaart moet het gezonde verstand hart en ziel gaan helpen zodat het niet nodeloos verzandt, uit koers raakt of verdwaalt.

Liefde wil in de Drie van Zwaarden het voor het zeggen hebben en daar moet moeite voor gedaan worden. Het wordt niet op een presenteerblaadje aangeboden en er zullen om het voor elkaar te krijgen initiatieven moeten worden ondernomen. Voor alle levenslustige doeners onder ons is deze kaart een leuke uitdaging. Voor alle wat vermoeide, teleurgestelde en uitgebluste onder ons een hele opgave, zucht.

Er glorieert deze maand pas licht aan de horizon als we in staat zijn om ons te verheffen. Lukt dit verheffen niet dan blijft het de hele maand september regenen zoals de kaartafbeelding al aankondigt. De politiek zal niet de handen ineenslaan en productief het land gaan besturen. Er passeren geen initiatieven voor extra woningen, gezondheid of veiligheid. Het ligt allemaal heel precaire in deze kaart, want als een heldere visie en het gezond verstand uitblijven wordt de impasse pijnlijk. Maar worden de stagnerende ego’s terzijde geschoven dan passeren er gelijk wonderen. Voorbij al die onwil wordt september dan alsnog een heerlijke nazomer. Dan raken we gemotiveerd en kunnen vol nieuw elan bergen verzetten.