Keep on dreaming, love!

Zo nu en dan vind ik het heerlijk om ‘over de top’ te dagdromen. Zo zie ik met gesloten ogen voor me, dat vroeg of laat er meerdere tarotsets worden uitgegeven. Tarotsets die onderling uitwisselbaar zijn met thema-gerichte kaartuitvoeringen, met totaal verschillende legborden en met verrassende tekstboeken. Ik zie het al helemaal voor me; van een hele strakke zwart-witte tarotuitvoering tot een hele kleurrijke sprookjesachtige set. Met variërende tekstboeken die gericht kunnen zijn op thema’s rondom kind & opvoeding, rondom spiritualiteit & mystiek, of rondom organisatie & business.

Ik kan ook ‘over de top’ dagdromen over vakantiebestemmingen. Zo zie ik me vitaal met een rugzak wandelen over prachtige kliffen langs de zee, of door diepe dalen met intens groene natuur, of vertoeven in een levendige cultuur en religie met kleurrijke mensen. Ik benut de hele aardbol voor al die bestemmingen. Zo wandel ik in gedachten op plaatsen waar ik al vaker ben geweest zoals in Zuid-Afrika, op Madeira of richting Santiago de Compostella. Maar ik zie mezelf ook op plaatsen waar ik nog nooit ben geweest; zoals IJsland, India en Nepal. En soms floepen er ook beelden tussendoor van mijn geboorteland Suriname, waar ik sinds mijn vierde levensjaar nooit meer naar teruggekeerd ben. Waarom ik nog niet terug ben geweest weet ik niet, maar mogelijk staat het nog wel in de sterren geschreven. 

Dagdromen, ik ben er best goed in. Een deel van mijn oorspronkelijke werk-roots ligt in de tuinaanleg. Ik ben van origine o.a. tuintechnicus, een combinatie van tuinarchitect en hovenier, en heb voor mijn dertigste jarenlang tuinen ontworpen. Vandaag kan ik languit op de bank liggend in mijn fantasie prachtige tuinen visualiseren, vol heerlijke kleuren, lekkere geuren en mooie vormcombinaties. En als het begint te borrelen veer ik op, stap in de auto en rijd snel naar Almere-Plant. Vervolgens stouw ik mijn winkelkarretje vol met al het natuurlijke moois, heel veel moois, waarvan het maar de vraag is of ik het ergens nog kwijt kan in de border…

Dagdromen en mijn fantasie zijn volle gang laten gaan heeft me innerlijk al heel veel leuke man-relaties opgeleverd! Die ik godzijdank niet allemaal in de buitenwereld hoef uit te leven. Ik zou nu echt even niet weten waar ik daarvoor de tijd kan vinden, of de energie, of de bijpassende outfit. 

Lekker makkelijk al dat heerlijke dagdromen! En je voelt het al aankomen; als in een sprookje leefde Ton met al zijn mooie, spannende en liefdevolle dagdromen nog héél lang en gelukkig! Ik vaar er wel bij! Keep on dreaming, love.