Kaart van de Maand Oktober: Koningin van Bekers

Make all your dreams come true! De Koningin van Bekers is hét antwoord op alles wat ogenschijnlijk niet floreert, of niet helemaal goed uitpakt en niet tot zijn recht wil komen. Alles mag bij deze ‘grande-lady’ van de tarot grootser worden aangepakt, dynamischer worden opgezet en over de top worden gecommuniceerd. Enkel en alleen dan zal liefde in oktober floreren en succes triomferen.

Koningin van Bekers heeft helderheid nodig in waar onze dromen over gaan. Ze wil dat we gaan beseffen dat er so wie so wensdromen bestaan. Ze eist op voorhand dat we stoppen met het bagatelliseren van al onze dromen en wensen als ‘onmogelijk’, ‘al eerder geprobeerd’, of ‘die ander werkt toch niet mee’. Hoor je jezelf door je wensdromen soms lichtelijk morren en een beetje geïrriteerd raken? Helemaal okay en prima om te beseffen, want de diepe hartstochten waar het in Koningin van Bekers over gaat, kunnen al heel lang spelen en maar niet tot hun recht komen.

Ga net als deze Koningin op de kaartafbeelding een dagje naar het strand. Daar aangekomen mag je in haar schepenzetel gaan mijmeren of mediteren. Maak jezelf los van de dagelijkse besognes en neem voldoende tijd en rust voor jezelf! Stel je open voor dromen en wensen en maak ze niet te serieus. In serieusheid zit de valkuil dat je jouw eigen hart, als ijkpunt om de waarheid te vertellen, niet vasthoudt. Een geopend hart stopt vanzelf met spreken als de ander het niet kan verstaan. Een geopend hart stopt met doorduwen als de situatie het niet kan ontvangen. Een geopend hart raakt geen seconde van slag als zijn gelijk niet wordt bevestigd door een buitenwereld, een ander of een wereldse situatie.

Op de kaart maakt de zee deze maand allerlei emoties los, zodat het gevoel wordt gevoeld en vrijuit kan spreken. Dat je daar niet in moet verdwalen is een kwestie van ervaring en wijsheid. Vooral de negatieve, oordelende en angstige emoties hebben er een handje van om alles buiten jezelf te plaatsen. Daarmee wordt een gezonde aanpak in eigen doen en laten uitgesteld of overgeslagen. Eérst de ander, eerst meer geld, eerst nieuwe mogelijkheden. Het vindingrijke liefdeloze ego – ons nepzelf – kan er wat van. Het kaapt voor onze ogen het hele koninkrijk van Koningin van Bekers weg of gaat het saboteren.

Heerlijk deze Koningin van Bekers. Dé Koningin van Liefde. Met op haar schoot een gouden beker vol goddelijk elan en liefdevolle mogelijkheden. Ze floreert als de beste als ze zich niet hoeft in te houden. Veel tarotboeken hebben het daar moeilijk mee en bestempelen haar als illusoir en niet van deze wereld. Maar juist het kunnen wegdromen van deze wereld en de situatie met een korreltje zout nemen, schept vrede waar onvrede de boel ondermijnt, geeft grandeur waar het is verslonsd en opent een holistische kijk waar de nuance ontbreekt.

Laten we alvast een diepe buiging voor Koningin van Bekers maken. Dan wordt deze maand ons mediteren, overdenken en doorvoelen extra geïnspireerd. Vanuit haar schelpenzetel inspireert Koningin van Bekers onze liefde, waarheid, schoonheid, geluk en gezondheid. We raken daardoor minder onder invloed van wat de journaals ons tonen, de media ons laten lezen en de buitenwereld ons dicteert. Vanuit een hersteld innerlijk contact ontstaat helderheid over onze eigen wensdromen, over hartstochten en liefde. Make all your dreams come true! Ik wens je een bijzonder goede maand toe!