Lig jij al in de boekwinkel?

Ik sta werkelijk versteld van wat er tijdens de consultgesprekken de revue passeert. Het is gewoonweg niet goed onder woorden te brengen en voor te stellen hoe intens en bijzonder deze gebeurtenissen zijn. Als je er een camera op zou zetten en je kijkt mee, zou je zeggen dat we niet zo moeten overdrijven. Dat het onmogelijk is dat één iemand dit allemaal meemaakt, of in korte tijd te verhapstukken krijgt. Het is dan ook een wonder dat de meeste mensen onder ons nog rechtop rondwandelen. En bereid zijn om hun persoonlijke thema’s in het licht uit te werken, zodat de liefde deze kan optillen en omarmen. De wereld is echt een intense leerschool en soms vind ik dat ‘God’ best iets milder met zijn lesprogramma’s zou mogen omspringen…

Natuurlijk is het voor mij een voorrecht om onderdeel te zijn van al die persoonlijke en intieme momenten. Het boeit me enorm in de gesprekskamer aan de Paletlaan in Almere hoe ieder detail in zijn zeggingskracht uniek is. Dat er zoveel gelaagdheden zijn waaronder je steeds dieper of verder in gezondheid, levenslust en geluk kunt kijken. Dat het vaak om een holistische zienswijze vraagt, omdat je tekort schiet als je het niet vanuit meerdere perspectieven onderzoekt. Dit meervoudig zichtveld opent genezing, waarheid en liefde.

En soms komt er verrassend genoeg werkelijk een boek en een film uit. Het boek Een kind van de zee is zo’n voorbeeld. Het gesprek met Lucie Hubert heeft al lang geleden plaats gevonden, maar het verhaal echode nog lang na in mijn oren. Nu is het zover en komt er tegelijk een boek en een film uit. Ik citeer de achterzijde: “De rebelse Lucie kan zich na haar jeugd in Afrika niet aanpassen aan de regels van een opvoeding in Frankrijk (…) Op een fatale dag verdwijnt Mikel in zee. De noodlottige gebeurtenis maakt abrupt een einde aan de reis en haar relatie met Arthur komt onder hoge spanning te staan. Het is een begin van een jarenlange innerlijke zoektocht, vol schuldgevoel, naar zingeving en uiteindelijk verzoening”.

Het boek ‘Een kind van de Zee’ is nu verkrijgbaar. De film Zee van Tijd met onder andere Gijs Scholten van Asschat verschijnt najaar 2022.

En dan ligt er spontaan naast alle kassa’s in de boekwinkels van Groningen het Vaderstaal Kwartet van Charlotte Grezel! Een prachtig blauw doosje vol mooi getekende afbeeldingen. Eigentijds van opzet! Ik citeer: “Een kwartetspel dat op een speelse manier de kenmerkende Gronings-Jiddische taal met gevoel voor understatement, die typerend is voor de vroegere gemeenschap in Winschoten, in leven wil houden”.

Voor alle Groningers onder ons een must om hun ‘taal’ in ere te houden. Vaderstaal Kwartet is verkrijgbaar in tal van boekhandels in Groningen en via deze website 

O ja, en de Tarot of Now is nu ook in veel boekhandels en spirituele winkels verkrijgbaar. Stap binnen en vraag er naar! En we blijven ook actief op onze eigen website www.tarotofnow.com en sinds kort ook op www.bol.com En we zijn inmiddels opgenomen in de catalogus van Tarot-uitgeverij Koppenhol. Ik ben er superblij mee en voel me o zo dankbaar!