Kaart voor de Maand September: Blanco

Verrassing! Het Blanco vult het voor deze maand niet in! De Tarot laat het open en vrij. Het reflecteert niet vanuit bestaande tarot-inzichten, noch vanuit tarotliefde. Het Blanco opent wel tal van andere mogelijkheden die de wereld rijk is. Het stimuleert ons om alles deze maand in een ruimere context te plaatsen en vanuit andere perspectieven te gaan zien. Zonder oordeel vooraf mag je iemand omarmen, maar evenzogoed uit de weg gaan. Het Blanco is een verademing voor iedereen die altijd alles goed wil begrijpen en doorzien. De kaart staat met vertrouwen het ‘niet weten’ toe, zodat iedereen even op adem kan komen.

Ongemerkt kan september zo groots en krachtig worden, dat bij voorbaat alle tarotkaarten in hun duidingskracht tekort schieten. Het Blanco is een unieke kaart voor hoop, geloof en liefde. Het spiegelt alle waarheden binnen ons eigenste Zelf en geeft groen licht om daarnaar te handelen. Zet deze maand je levenskern, je hart en ziel in als de routeplanner. Daarmee oogst je meer succes dan verwacht en kom je op betere plaatsen uit dan je voor mogelijk houdt.

En dan wordt het stil! De duale wereld heeft door zijn tweestrijd onvoldoende zelfkennis in huis om uit zichzelf tot ‘paradijslijk voor de eeuwigheid’ te komen. Voor deze hemelse aspiraties is het nodig dat de trillingsfrequentie verder omhoog gaat. Door niet meteen vanuit boosheid en irritatie te reageren op het rumoer van de politiek, media en crisissen, helpen we die frequentie te verhogen. Door onze verontwaardiging of boosheid uit te stellen krijgt het negatieve geen voeding meer en kan het zich niet handhaven en valt daardoor uiteen. Want wat je aandacht geeft groeit! Daarmee raakt de inhoud van ego’s trukendoos leger en leger, en herwint Liefde zijn podiumplaats.

Het Blanco laat ons verder kijken dan we in eerste instantie gewend zijn. Het stimuleert ons om voorbij de mooie uitspraken van onze politieke leiders ook hun echte bedoelingen te ontdekken. Het toont achter groteske uitspraken de immense leegte, achter mooie toezeggingen ook het eigenbelang en achter eensgezindheid van een coalitie ook de verdeeldheid. Het Blanco betrapt de media er op dat hun verslaggeving veel verdeeldheid zaait en dat zij probeert te programmeren hoe wij ons moeten voelen en hoe te denken. Het Blanco herinnert ons aan onze eigen autonomie en maakt wakker dat wijzelf het stuur in handen hebben!

We krijgen met Het Blanco een troefkaart in handen. We kunnen Het Blanco uitspelen naar onszelf om innerlijke waarheid te ontdekken. Het opent binnen onszelf eigen keuze macht. Zo stappen we eerder uit iets weg wat beklemt en onze liefde verstoort. De levenslust wordt opnieuw gevoeld en het hart gaat bruisen. We worden bereid om eerder met de vuist op tafel te slaan voor al die zaken, waarvan we innerlijk weten dat het terecht en waar is.

Soms attendeert Het Blanco ons erop dat we de goede vraag niet stellen. We denken niet groot genoeg, of lichten onze motivatie niet krachtig genoeg toe. Het kan ook zijn dat Het Blanco je uitnodigt om voorbij de tarot, andere alternatieven op te zoeken.
Dan gun je jezelf een heerlijke massage of saunadag. Je stelt je problemen op in familie- of systeemopstellingen. Misschien ga je een heerlijke boswandeling maken, of surfen op zee. Allemaal totaal verschillende mogelijkheden die heilzaam kunnen uitwerken, en die je opnieuw energie geven en je herinneren aan wat een heerlijk mens jij toch bent, eentje om van te houden!

Kus.
Ik wens je een hele inspirerende maand toe!

Moeite met Het Blanco? Pep jezelf even op met onze klassieke Atlantis-vriendinnen en geniet in het bijzonder van de goddelijke stem van Olivia Newton John…