Routeplanner Madeira

Tikkend op je hartchakra kun je voelen wat de bedoeling vanuit liefde is. Wanneer je daar jouw vraag, idee of overweging voorlegt, kun je innerlijk een antwoord verwachten. Als je dit regelmatig oefent opent zich een route die voorbij wereldse willekeur gaat. Het gaat voorbij ingesleten overtuigingen en voorbij vlagen van liefdeloosheid. Wat niet wegneemt dat dit vraag- en antwoordspel in aanvang gebaat is bij spontaan uitproberen en oefenen. Gelukkig is deze wereld als een grote speeltuin en geneesplaats, zodat we er naar hartenlust in kunnen stoeien en ervaringen opdoen.

Kijkend in mijn werkagenda ervaarde ik een half jaar geleden dat ik richting Kerst, tussendoor best wel een korte vakantie verdiende. Spontaan kwam Madeira in gedachte op, omdat ik daar goede herinnering aan heb en er al meerdere malen ben geweest. Het is een wandeleiland bij uitstek en ik weet dat je er eind oktober/ begin november nog prettig weer kunt treffen.
Helaas werkt het ook bij mij niet altijd als ik op mijn hartchakra klop, om dan gelijk het heldere antwoord te ervaren wat in liefde de bedoeling is. Vooral vragenstukken zoals het op vakantie gaan, vraagt voor mij een andere aanpak. Voor mij helpt het dan om eerst in alle rust de vraag op te schrijven. Daarmee vertraagt het vraag- en antwoordproces op een bepaalde manier en kom ik makkelijker in een diepere laag van bezinning. Een vraag op papier gaat in de trant van; ‘God, is het de bedoeling voor Ton om eind oktober/ begin november naar Madeira te gaan?’ Gesterkt door de ervaring van de jaren krijg ik al doorschrijvend meestal gelijk een helder antwoord. Vaak krijgt dit antwoord opschrijven een kleine spontane toelichting, waardoor ik van binnen extra goed kan voelen dat het voor nu kloppend en waar is.

Toch is het dan even schakelen als je spontaan gedachteloos het antwoord opschrijft; ‘Ja, ga naar Madeira en ga er wandelen, vergeet niet te genieten, boek het nu en ga alleen.’ Ik werd van dit antwoord spontaan warm en gesterkt met het blijde innerlijke gevoel vond ik al snel een leuk adres en is het vliegticket in een ommezwaai geboekt. De exacte data werd stoeien, want ik meende dat een week voldoende was, maar via het schrijven vertelde mijn hart om 11 dagen te gaan. Toch maar mijn hart gevolgd, 11 dagen, ook al kon ik om die extra dagen eerst niet lachen.

Als ik deze trip niet een half jaar eerder al had vastgelegd en toen niet de waarheid ervan had ervaren, was ik mogelijk door alle Corona perikelen niet gegaan. Mogelijk had ik de handdoek in de ring gegooid, maar door wonderbaarlijk steeds in het moment de keuze aan het hart over te laten, ben ik vandaag aan het wandelen over een van de vele levades op Madeira. Maar even goed had in het tweede deel na het boeken van flat en vliegtickets, alsnog kunnen ontstaan dat ik niet was gegaan door aanwijzingen van mijn hart. Het hart geeft enkel advies in het moment en niet vanuit een verleden of toekomst. Maar ook al als was de route uitgekomen om vanuit het hart niet te gaan, ook dan zou ik nu vrede, licht en geluk ervaren.