Oefening: Smile!

Met de Tien van Bekers gaan we liefdevol de maand februari in. Deze oefening helpt je om deze kaart voluit in de praktijk te brengen. Pak alvast pen en papier en zoek een fijn plekje op.

    • Verstil en sluit je ogen. Laat een liefdevolle glimlach opkomen zonder reden of doel. Een warme hartgebonden glimlach vol liefde. Voel de intensiteit van de glimlach en laat dit goede gevoel door je hele lichaam trekken.

 

    • Blijf verstild met gesloten ogen glimlachen. Onderzoek van binnen waarmee jouw goede gevoel verbinding wil maken. Sta toe dat jij het vooraf nog niet weet, laat de glimlach je leiden naar jouw innerlijke spontaniteit. Al voelt de glimlach in eerste instantie gekunsteld, het werkt wel voor deze oefening, zelfs als het een boer-met-kiespijn-lachje is. Stel jezelf de vraag: ‘Waar wil de glimlach connectie mee maken?’ Of: ‘Wat zou de aanleiding voor deze vriendelijke glimlach kunnen zijn?’ En: ‘Waar word ik naartoe aangetrokken als ik met deze glimlach rondloop?’

 

    • Tik met je vingertoppen op je hartcentrum, in het midden van je borstbeen ter hoogte van de tepellijn. Open in gedachten deze plek en laat de inzichten over je glimlach hier resoneren. Wat doet het beeld waarmee je verbinding maakt? Wat staat je hart toe? Wat laat het los? Doorvoel het van binnen en geef het de tijd, soms moet het eerst even landen. Denk wat in je opkomt op voorhand niet stuk. Weet dat het ego graag inbreekt om liefde te saboteren. Ego houdt namelijk niet van ware liefde en zuivere hartelijkheid.

 

  • Schrijf je ervaringen eventueel op. Dit verdiept het proces, waardoor inzichten langer positief kunnen doorwerken. Herhaal gedurende de dag nogmaals deze oefening. Bedank jezelf voor jouw inzet. En smile!