Van hocus pocus naar eigentijdse zelfrealisatie

Als begin twintiger maakte ik kennis met het drieduizend jaar oude Chinese orakelspel I Tjing. Door het gooien van munten leidt de I Tjing je naar bijbehorende spirituele teksten. De inspirerende inzichten werkte bevrijdend op mijn Katholieke opvoeding. Als begin twintiger had ik weinig ervaring met spiritualiteit, maar met het lezen van deze teksten opende zich een totaal nieuwe wereld. De ritmische teksten en diepgang zonder dogma van de I Tjing was een verademing voor mij. Alsof ik toestemming kreeg om mijn sensitiviteit toe te staan en aanspraak mocht maken dat er meer is tussen hemel en aarde.

I Tjing, Het boek der veranderingen (naar de vertaling van de Duitse Richard Wilhelm) zou jarenlang een trouwe metgezel worden die ik keer op keer raadpleegde voor mijn vragen en onverklaarbare situaties. Het gaf woorden aan mijn gevoelens en raad aan mijn vertwijfelingen. Het gaf ruimte om innerlijk te groeien naar meer eigenwaarde met een gezonder eigenbeeld. Vanaf de zijlijn dook ook regelmatig de tarot op met zijn prachtige kaartafbeeldingen, maar toch richtte ik me voor wezenlijke vragen op het advies van de I Tjing. Ik ervaarde die toen als non-dualer, hartelijker en respectvoller dan de tarotteksten. Pas later kwamen er betere teksten bij de tarotkaarten tevoorschijn en werd ik enthousiast.

Vandaag maak ik wezenlijk onderdeel uit om de tarotteksten te upgraden van duaal naar non-duaal, van tweestrijd naar liefde en van stoffig naar eigentijds. In mijn beeld krijgt het hart nu kans om zijn centrale positie in te nemen en mag het gevoel als een rots in de branding zijn. Mijn honger naar spiritualiteit in combinatie met een verlangen naar god heeft talloze wonderlijke deuren met evenzo wonderbaarlijke ervaringen geopend. Door groei in bewustzijn veranderde ongemerkt mijn wereldse persoonlijkheid naar een meer Universele versie. Het bemoedigt me vandaag om standvastig te vertrouwen en opent een zichtveld waarin genieten en geluk niet langer afhankelijk zijn van enkel uiterlijke omstandigheden.

Vandaag zijn we met een heel team druk in de weer om een eigentijdse Tarot Of Now vorm te geven. De spirit zit erin en we hebben ondanks drempels vooral de nodige voorpret. De ontwikkeling van Tarot Of Now borrelt en bruist en we werken aan een preview voor de volgende nieuwsbrief. We houden je graag qua Tarot Of Now op de hoogte, wordt vervolgd!