Tarotkaart van de maand december: De Keizerin

De Keizerin is zonder angst!

Deze staat van zijn opent nieuwe mogelijkheden, omdat het hart open en vrij is. Voel je dit niet? Ga er dan maar voor zitten en doe de volgende “oefening”, want er is werk aan de winkel. Je mag per direct met je vingertoppen je hartchakra gaan aantikken. Het hartchakra is het punt midden op je borstbeen precies tussen de borsten. Probeer om met je aandacht naar dit punt toe te bewegen en ervaar dan dat in je hoofd het denken ontspant en in je buik emoties kalmeren.

Tik zachtjes door op je hartchakra en concentreer hier je aandacht op. Adem bewust diep in… en rustig uit, herhaal deze ademhaling nog een paar keer. Stel je voor dat op de plek waar je nu tikt een deurtje ontstaat en ga in gedachten door het deurtje naar binnen. Laat vanbinnen een ruime kamer ontstaan, een soort hartkamer, waarin een prachtig helder licht schijnt. Laat dit licht de hele kamer verlichten en zie in je verbeelding hoe mooi, vredig en liefdevol het daar is.

Adem nogmaals diep in… en rustig uit. Blijf met je aandacht in jouw hartkamer en tik nogmaals op je hartchakra. Lukt dit, dan kun je in je fantasie nog een stapje verder gaan. Visualiseer in de hartkamer een tafel waar het licht voluit op schijnt of die volop in het licht staat. Sta in je verbeelding toe dat er op de tafel een voorwerp ligt dat jou in liefde wat te vertellen heeft. Vaak is wat het eerst in je opkomt het meest doeltreffend, ook al begrijp je de context nog niet of heeft het niet gelijk je voorkeur. Sta jezelf toe dat het voorwerp in gedachten heel duidelijk wordt en onderscheid eventuele details.

Vraag aan je hart wat de symbolische betekenis van dit voorwerp is en waarom het nu in jouw bestaan verschijnt. Wederom, dat wat het eerst in je opkomt is meestal het meest doeltreffend en sluit het best aan op de waarheid. Rond de visualisatie af door de belevenissen van de visualisatie nogmaals in herinnering te brengen. Kom dan met je aandacht terug naar je dag-bewustzijn en schrijf de gebeurtenissen van de visualisatie eventueel op. Zodat je ze later nog eens kunt doorlezen en er opnieuw bij stil kunt staan.

De Keizerin is rijk en zelfbewust! We kunnen van haar leren om onszelf ook rijk te voelen, ongeacht de uiterlijke omstandigheden. ‘Rijk zijn’ speelt zich binnen onszelf af, want we nemen uiterlijk waar, zoals het vanbinnen in denken en voelen al in ons omgaat. Door zelfbewust te worden komt er een einde aan de begoochelingen en misleidingen van wat media, praatprogramma’s en nieuwsberichten ons opdringen. We activeren deze onafhankelijkheid door vaker verstild te zijn, te gaan wandelen, door naar de sauna te gaan, als we daarvan houden, of door lekker te koken/of te laten koken en met liefde maximaal te proeven.

We zijn zoveel meer dan we vandaag door ons eigenzinnige denken en voelen menen te zijn. We zijn zoveel goddelijker dan wat schuld en schaamte ons willen voorhouden. We zijn mooi en prachtig en vertegenwoordigen schoonheid in de wereld. We zijn wijs en waarachtig en vertegenwoordigen werelds licht en vrede. We zijn gezond en vitaal, ongeacht wat ons fysieke lichaam toont en het malend denkhoofd of gestresst gevoel ons vertelt. We zijn werkelijk één met de Schepping en dit vertegenwoordigt onze Ware natuur en het échte geluk.

Welkom in de wereld van De Keizerin! Laat deze maand feestelijk worden, want deze tarotkaart geeft daar alle reden toe. Laat het om ons heen vredevol worden en voel waar de vredesduif van de kaartafbeelding naar toe wil gaan. Met de speelse scepter in de handen van De Keizerin krijgt elke situatie opnieuw een warme lach en wordt het teveel aan serieusheid weggewuifd. Het koren op de kaart is inmiddels rijp en mag geoogst worden, het goede leven komt ons toe. Deze kaart legt het welbehagen van de decembermaand in onze eigen handen. Trek alvast je mooiste jurk of pak aan, lift jouw positieve houding omhoog en weet van de Liefde. Ik wens iedereen genietende feestdagen toe en vanuit mijn hart alvast een fijn nieuwjaar. Een feestelijke en liefdevolle maand toegewenst!