Tarotkaart van de maand januari: De Priesteres

2024 opent met het mystieke bewustzijn van De Priesteres. Deze mystiek is vol wijsheid, spiritualiteit en vrede. Deze tarotkaart schudt onze intuïtie wakker en opent nieuwe mogelijkheden gebaseerd op innerlijk weten. In het alledaagse leven zullen we nog steeds te stellen hebben met verwarring, rumoer of ziekte. Maar dit neemt niet weg dat wanneer we vanuit innerlijk weten zelf het heft in eigen hand nemen, wijsheid uitvoerbaar wordt. Dan opent zich, voorbij wereldse tweestrijd, een nonduale route om met meer vrede verder te gaan.

Op de tarotkaart wordt De Priesteres afgebeeld tussen twee torens die de wereldse dualiteit symboliseren. De kleuren zwart en wit betekenen dat de wereld om ons heen in tweestrijd en tegenstellingen verkeert. Echter, het is voor ons weggelegd om vanuit innerlijk weten een eigenzinnige koers te varen met minder obstakels en tegenslagen. Een vredevol pad, gebaseerd op een onderbuikgevoel, creativiteit en waarheid. Al wandelend over dit pad worden we als vanzelf “wie we al Zijn” en delen we uit in harmonie en met meer liefde.

We zijn zoals God/ de Albron/ het Universum ons gemaakt heeft, zoals het licht ons heeft neergezet in een werelduniversum, waar we als mensen menselijke ervaringen opdoen. Belevenissen die ons zullen terugleiden naar een paradijselijke staat van zijn. We verkeren in de Waarheid van de waarheid nog altijd in deze nonduale essentie van licht, schoonheid, geluk en gezondheid. Het is nu aan ons om deze paradijselijke staat van zijn weer actief in ons dagelijkse doen en laten toe te staan.

Er bestaat een koers die linea recta leidt naar goddelijke eenwording. We mogen daarvoor luisteren naar een Stem die innerlijk in ons gehoord kan worden. Op de tarotkaart liggen de Thora-rollen van goddelijke wijsheid in onze schoot. De inhoud komt compleet tot onze beschikking als we bereid zijn om op tijd te verstillen en/of te mediteren. We horen dan wat liefde ons inspireert. Voorbij opdringerige meningen uit praatprogramma’s, aanwakkerende polariteit in journaals en afgunst op social media, inspireert het Hart achter ons hart onverstoord onze persoonlijke situatie, nog altijd enthousiast over hoe liefde eruit ziet.

De Priesteres geeft de microfoon door aan ons vrouwelijke aspect. Om goed te kunnen luisteren zullen we als we te druk zijn een pas op de plaats moeten maken. Alleen in kalme rust wordt de innerlijke Stem verstaan, die raad geeft bij pijn, keuze en problemen. Op de tarotkaart hangt een kleed waarachter de zon voluit schijnt. Dit symboliseert de gezegende toekomst die we gaan ervaren als we vanuit ons hart ons eigen innerlijk weten gaan leven.

Deze kaart laat de manlijke daadkracht een knieval maken om het eigenzinnige gelijk in te wisselen voor een waarachtig geluksgevoel. In de duale wereld is het altijd de keuze tussen “wil je je gelijk of wil je je geluk”. Beiden tegelijk gaat niet, de godsmens is onveranderlijk in geluk en heeft daarvoor niet een werelds bewijs nodig. Deze verlichte mens is geheel zonder tegendelen, is volmaakt zonder bewijs en in vrede zonder verplichtingen. Gelukkig zijn wij deze mens, dit gaat over ons, als we accepteren om vanuit het licht operationeel te worden.

Januari verwelkomt ons met de zegeningen van De Priesteres. Elk startpunt om nu vanuit innerlijk weten autonomer verder te gaan is goed passend. Elk uitgangspunt om nu authentieker te worden is geschikt om ons persoonlijke karakter vorm te geven. Wees gelukkig en ga dansen als je te lang hebt stilgezeten, kom in beweging voor wat voor jou gezond is en doe dit, zonder een verdere afrekening hoe het eindresultaat eruit moet zien. Wees gezegend! Ik wens je een voorspoedig, liefdevol en vooral vredevol 2024 toe!

P.S. Wil je met de energie van De Priesteres het nieuwe jaar in? Deze visualisatie helpt je daarbij.