De tarotkaart van de maand juni: één van Bekers

In deze maand juni openen zich tal van liefdevolle mogelijkheden. Bekers symboliseren liefde en hartelijkheid en dit geeft aan werk een upgrade, aan relaties een boost en het onmogelijke wordt alsnog door liefde mogelijk. Deze kaart laat de stem van ons hart spreken en wij worden geacht deze intussen prima te verstaan. Eén Bekers heeft geen last van hoe de afgelopen periode is verlopen, hoe zwaar of saai die ook was.

Eén Bekers reikt met zijn symbolische gouden beker genezing aan. Dit wordt ware genezing die een negatieve gedachte inspireert tot betere. Deze geïnspireerde gedachten kunnen bij ons overkomen als wonderen. Het vereist niet dat we eerst nog iets veranderen of moeten loslaten. Dat mogen we gerust doen, maar de hand op de kaartafbeelding beweegt vanuit rechts, wat de aankomende tijd symboliseert. Het kent daarom geen ballast vanuit een historie.

LIEFDE is in Eén Bekers dé gouden sleutel, die elk slot, hoe roestig of pijnlijk dit slot ook is, opent. Zonder schuld en schaamte schept deze kaart betere kansen die meer dan de moeite van het uitproberen waard zijn. Vaak herkennen we niet direct waar deze mogelijkheden precies liggen of zich kunnen afspelen. Meestal moeten we daar moeite voor doen en vraagt het alertheid van ons om voorbij oude emoties onze innerlijke stem te horen. Een stem die, eenmaal gehoord ons het zetje in de goede richting geeft. Op de tarotkaart springt symbolisch een levendig visje tevoorschijn, daarmee krijgt elke situatie inspiratie vanuit de Christusenergie en wordt vrede en geluk hersteld.

Eén Bekers is mystiek, maar zonder magie. Mystiek is nonduale liefde vanuit het hart. In magie kan liefde worden vertroebeld door eigenzinnig denken, ego en macht. Mystiek doet recht aan de oorspronkelijke liefdevolle transparantie/het niet zichtbare/de Bron of het Universele. Mystiek laat liefde stromen zonder complexiteiten en is niet afhankelijk van wereldse voorwaarden. Mystiek opent zich vooral in verstilling, inkeer en meditatie.

We zijn altijd met elkaar verbonden en uiteindelijk zijn we één. Ook daar wil Eén Bekers bij stilstaan. Samen zijn we sterk, samen hervinden we onze waarheid. Los van elkaar versplinteren we en grijpen we naar eigenbelang. Onze persoonlijkheid vervalt dan in dualiteit en de stem van het hart wordt nog maar moeilijk verstaan. Steeds opnieuw is de opdracht om in Eén Bekers de stem van het hart te horen en de betekenis toe te passen.

Eenmaal wakker door onze innerlijke stem, kunnen we actief ons licht op de pijnen van de wereld laten schijnen. We komen zelf losser van wat de buitenwereld dicteert en we zullen ons minder vaak verontwaardigd, misdeeld en angstig voelen. Als we onze persoonlijkheid wat vaker met een korreltje zout zouden nemen, dan ontstaat er een natuurlijke verschuiving richting een hogere frequentie. Een liefdevollere dimensie wordt zichtbaar die echt is en wezenlijk en beter aanvoelt.

Voel je welkom om ook in de liefde van Eén Bekers thuis te komen. Ik wens je alvast voor de hele maand juni vanuit Eén Bekers veel cadeautjes toe om uit te pakken. Sta jezelf toe dat de stem van je hart je hierin inspireert, je wegwijs maakt en je zingeving geeft.