Tarotkaart van de maand maart: De Magiër

De Magiër biedt je prachtkansen om jezelf voluit in de wereld te manifesteren. Een totaal nieuw begin kan worden gemaakt, maar ook een succesvolle doorstart. De Magiër wordt op de tarotkaart afgebeeld onder een lemniscaat, dit oneindigheidsteken verbindt het universum en alle goddelijk aspecten met de aarde en ons dagelijkse bestaan. De Magiër is zelfbewust en daarmee komen alle vier de afgebeelde tarotelementen: bekers, staven, zwaarden en pentagrammen, voluit tot hun recht en duidingskracht.

Als we deze maand iets willen manifesteren en creëren krijgen we daar met het symbolische pentagram alle kans voor om dat succesvol neer te zetten. En als we helder willen communiceren kunnen we het symbolische zwaard hanteren, om onze oprechte mening te geven en die van anderen te verstaan. Voor alles wat betreft de liefde komt de symbolische beker van hartelijkheid tevoorschijn en wordt liefde gepraktiseerd. Wanneer we vitaliteit en gezondheid verlangen komt de symbolische staf van wijsheid ons goede raad geven.

De wereld vandaag kreunt en steunt en vaak doen we daar aan mee. De wereld met al zijn gekte is er bij gebaat dat wij al die onrust serieus nemen. Vervolgens zet het ons er toe om het te bestrijden met harde middelen en gaan we oplossingen zoeken in verdeeldheid. Nooit zal ego, ons nepzelf dat ontstaan is uit angst, zijn wereld vol illusies willen opgeven. Want de problemen lossen op als iets gerelativeerd wordt, ze vallen uiteen als ze herkend worden in hun hebzucht en eigenbelang. Ego kan geen stand houden als het wordt doorzien en zal verdwijnen als nooit bestaand hebbend, dan wel als een illusie in een voorbije droom.

De Magiër doorziet ego op tijd en laat zich in zijn doen en laten niet beperken. Hij matigt de opdringerige media als hij merkt dat hij zelf mee gaat oordelen. De god-bewuste mens in hem is wakker en zolang hij in de wereld rondwandelt blijft hij trouw aan wat zijn hart hem ingeeft. Hij kent wel beproevingen, maar verkiest daar authentiek en autonoom mee om te gaan. En al zou hij een keer de verkeerde afslag hebben genomen, dan wordt dit door hem herkend en maakt hij zonder schuld of schaamte een nieuwe start om het anders te doen.

De onrustige wereld van vandaag is gebaat bij heel veel wakkere Magiërs. Dus sluit je aan door in je ware kracht te gaan staan en toon jezelf zoals jouw hart het je ingeeft! Word ook een pleitbezorger van licht, waarheid, geluk, gezondheid en schoonheid! Doe mee door een betere versie van jezelf neer te zetten, puur vanuit positiviteit. Dus niet eerst jezelf bekritiseren of omlaag halen en niet de moeite waard vinden. Maar direct vanuit spontane liefde aanpakken om wat vandaag speelt sportief en met humor te volbrengen. En als je hart je influistert om nu een pas op de plaats te maken, doe dit dan ook zonder uitstel of pardon.

Pak je tarotset en zoek de kaart 1 De Magiër op. Zet de kaart prominent op een plekje waar je hem dagelijks goed kunt zien. En iedere keer als jouw blik de zijne passeert sta je jezelf spontaan een compliment toe. En ook al vind je dit allemaal nep en gekunsteld, doe het! Want het elimineert het sabotagesysteem van ego. Wat resteert is dat je je weer verwonderd kunt voelen, dat er ondanks drama toch ook plezier bestaat, dat zwaarte lichter wordt en dat een puinhoop ook iets van schoonheid in zich draagt. We kunnen angst niet weg doen, we kunnen onze angst wel doorbreken! Bijvoorbeeld door deze maand te louteren met complimenten, vooral aan jezelf en als je op stoom komt ook aan anderen…

Laat ik even eerlijk zijn: Ton, wat heb je dit weer verdomd mooi opgeschreven en al die voorgaande keren ook! En Ton, wat zie je er vandaag goed uit, zeker lekker geslapen en geen ochtendhumeur. En fantastisch hoe je die yogaoefeningen ondanks al het smokkelen hebt weten te volbrengen, tof gedaan gozer. En wat smaakt die thuisbezorgde sushi overheerlijk en zo gezond, dankjewel. En nu even lang uit op de bank liggen om te genieten van die serie die je maanden geleden al hebt opgenomen, gezellig zo, met mezelf.

Ik wens jou een complimenteuze maand toe, vol eigenzinnige inzichten en liefdevolle zelfomarmingen. Let’s do it, start to kiss yourself.