Ton’s Favorieten: Choosing Me

Het gebeurde bij een afscheid nemen van een client bij de voordeur dat ik spontaan het boek Choosing Me in mijn handen gedrukt kreeg. Met de mededeling dat ze het zelf nog niet uit had, maar het gevoel kreeg om het toch alvast aan mij te geven. Niks mitsen en maren, ze trok de voordeur al achter zich dicht.

Spontaan sloeg ik de eerste bladzijde van Choosing Me open en was gelijk onder de indruk van de mooie woordkeuze en het heldere taalgebruik. Omdat de auteur Kelly me niets zei en de titel Engelstalig is, dacht ik in eerste instantie nog ‘wat goed vertaald!’ Doorlezend moest ik lachen om de spontane eigentijdse voorbeelden en het lekkere tempo van de psychologie en de wetenswaardigheden. Ik draaide het boek om en las op de achterflap dat Kelly Weekers Nederlands is en 34 jaar oud, al meerdere boeken heeft geschreven, bestsellers wel te verstaan, echt wauw.

Ik citeer van de achterkaft: “Choosing Me staat vol inzichten, herkenbare voorbeelden en praktische oefeningen die jou helpen om jezelf beter te begrijpen, jezelf te zijn en voor jezelf te kiezen. Van het doorbreken van niet-helpende patronen tot het bewaken van je grenzen, het luisteren naar je innerlijke stem en het zijn van je eigen beste vriend: Choosing Me laat je inchecken bij jezelf, laat je voelen wat je écht wil en geeft je het zetje om jouw eigen koers te varen. Daarmee is het dé praktische gids voor een gelukkiger en zinvoller leven”.

Ik heb het boekje alvast royaal in aantal ingekocht om het als leuke cadeautjes te verspreiden aan vooral dertigers en iedereen die het minder met spiritualiteit/ God/ Mystiek op heeft en meer houdt van heldere ongezouten psychologie en waarheid pur sang. Laat je niet weerhouden om het ook zelf te gaan lezen, het inspireert absoluut, zeker als je verder nog niets van Kelly Weekers gehoord of gelezen hebt.

Op haar website vind je meer informatie en kun je het boek bestellen.