Ton’s Favorieten: De Zeven Zussen

Mocht je ondanks je overvolle agenda toch tijd over hebben, dan is het lezen van de boekenreeks De Zeven Zussen van de Ierse Lucinda Riley een ware aanrader. Je moet wel even achteroverleunen want het verhaal is uitgebreid, indringend en houd je tot de laatste pagina geboeid vast. Deze maand zou boek zeven over de laatste zus en de adoptievader verschijnen. Echter op de valreep besloot de auteur dit boek in twee delen uit te geven en moeten we voor de werkelijke eindontknoping nog een jaar wachten. Dit vraagt van iedereen die al jarenlang meeleeft met deze familie voor de onthullingen over de adoptievader nog meer geduld.

Het intrigerende van De Zeven Zussen is dat ieder afzonderlijk boek een actueel leven van een van de zussen beschrijft en tegelijk historisch terugblik in de familieopbouw. Dit geeft een boeiende verhaallijn en toont een fascinerende tijdbeelden van rond de vorige eeuwwisseling. Alle boeken tezamen laat je reizen over heel de wereld en laat je tevens proeven aan verschillende culturen, diversiteit in maatschappelijke issues en diepgang in psychologie.

Ook de spiritualiteit wordt niet geschuwd, in het zesde boek van De Zeven Zussen ‘Maan’ krijgt dit zelfs de hoofdrol. Eigenlijk ben ik best onder de indruk dat een schrijfster zoveel over tal van waargebeurde onderwerpen weet en dit kan verwerken zonder dat het saai of voorspelbaar wordt. Wat mij betreft dit voorjaar gewoon je tuinstoel uitklappen, koel drankje erbij en languit relaxen met een van De Zeven Zussen.