Ton’s Favorieten: Downton Abbey

Ik ben bevoordeeld met een attente schoondochter die me spontaan meeneemt naar heerlijke genietfilms. Was deel I van Downton Abbey al een feestelijke reden om samen naar de film te gaan, deel II  – A New Era –  was helemaal verrassend en voor ons beiden helemaal top. Niet dat het verhaal er zo toe doet, maar het is gewoon een heerlijk warm bad, waar je zonder dat je het door hebt plotseling twee uur later helemaal verkwikt uitstapt.

Downton Abbey is ongelofelijk mooi gemaakt, zo makkelijk zit je in het ene moment in een grote landhuis-keuken, het volgende moment wandel je alweer door een stijlvolle suite of beland je in een weelderige tuin.

Is het spiritueel? Ik kan het je niet zeggen, alleen dat ik er enorm van geniet, om moet lachen en me er dagen daarna nog plezierig van voel. Een echte feelgood movie dus. Wat goed past naast mijn hartstocht voor alle James Bondfilms, die weer aanleiding zijn om met mijn zonen op pad te gaan en wat traditiegetrouw na afloop bekroond wordt met uiteten gaan.

Zo zie je maar weer, ook ik heb volop wereldse genoegens en een keertje film past daar prima bij. Altijd als ik na afloop de bioscoop uitwandel heb ik het voornemen om vaker te gaan, maar vooralsnog komt het daar vaak niet van.

Laat me even weten als je ook naar deze film(s) geweest bent en wat je ervan vond! Want het is zo heerlijk om, even om het niets, lekker ondergedompeld te worden in de levens van een eenvoudige kokkin tot aan een stokoude pinnige Gravin…