Ton’s Favorieten: Houvastjes

Doe jezelf een plezier en klik meteen door naar www.houvastje.nl  Dit prachtige initiatief met Houvastjes van ceramiek-kunstenares Charlotte Rameckers kleurt je dag positief, vol verwondering, troost, kracht en liefde. En geniet ook mee van de prachtige bijbehoorde ansichtkaarten. Ik ben direct fan geworden en nu al de trotse bezitter van twee Houvastjes!

Een citaat van de website: “Geen Houvastje is hetzelfde. Ze zijn allemaal met de hand gemaakt en hebben een eigen afdruk en kleur. Houvastjes staan voor ontmoeting, een rots in de branding. Iets waardoor je je even blij voelt, dat je troost, een handdruk of een aai over je rug geeft. Het is een mooi plaatje, een evenbeeld van de natuur en nog veel meer. Waar word jij blij van? Vaak weet je dan precies welke bij jou hoort.”

Houvastjes zijn mooi, licht en liggen lekker in je hand. Tegelijk kunnen ze van grote betekenis zijn voor iemand die ze geeft of krijgt. Welke betekenis je er precies aan geeft, bepaal je helemaal zelf.

Cursist Yon volgde een lezing waarin Wim Verschuren, lid van de Fraters van Tilburg, zei: “Je hoeft niet los te laten. Je kunt ook anders vasthouden”. Yon heeft deze zin gevisualiseerd in een tekening, ook al zo mooi.

www.houvastje.nl