Ton’s Favorieten: Time Bender

Wil je jezelf onderdompelen in spiritualiteit en tegelijk genieten van een spannend boek, dan ben je met Time Bender van Tijn Touber aan het goede adres! Gelukkig heb ik al een flink portie spirituele schrijfsels verorbert anders zou ik dit boek in eerste instantie te magisch hebben gevonden. Maar met het steeds van binnen wakkerder worden wat onlicht versus liefde betekent, duisternis versus hart, wordt het ook interessant om de duivel te ontmoeten. Dit boek neem je daarbij aan de hand en laat je niet in de steek om zijn duivelse streken te doorstaan.

Time Bender geeft tevens een diepere inkijk hoe om te gaan met de verhardingen, onrecht en liefdeloosheid van de maatschappij. De essentie van het boek sluit prachtig aan op de boeken van Christina von Dreien. Ik schreef al eerder over haar en als fan moet ik uitkijken om haar niet in iedere situatie te willen citeren, enkel en alleen al vanwege haar kunst om het simpel en zonder enig veroordelen, liefdevol te verwoorden.

De duivel in Time Bender deed mij herinneren aan een persoonlijke ervaring waarin ook ik de duivelse kracht recht voor me geplaatst kreeg. Het was nog in de tijd dat ik als tuinontwerper werkte. Op een avond had ik een tuinafspraak met een toekomstige bewoner op een afgelegen bouwplaats. Ik was aangesloten bij Arttuno, een franchiseconcept voor tuinontwerpers en hoveniers. Helaas hadden we ontdekt dat de oprichter ook een creatieve oplichter was. We hadden hem daarop aangesproken en ons ongenoegen erover geuit. Aangezien ik met mijn ontwerpbureau op dat moment de meeste omzet genereerde was ik voor hem een genadig doelwit om zijn gram te halen en extra geld te eisen.

En daar stond ik dan op die afgelegen bouwplaats met mijn koffertje vol tuinontwerpen. En daar stond niet de toekomstige bewoner, maar een boze Arttuno oprichter met twee intimiderende sportschoolkerels naast hem. Klaar om mij een lesje te leren en onderhanden te nemen. Het vreemde van de hele situatie was dat ik, ondanks de vele bedreigingen, vanbinnen niet angstig werd. Mijn hart bonkte wel in mijn keel, maar tegelijk kon ik toch helder praten, zodat ik na een half uur zonder kleerscheuren de bouwplaats kon verlaten. Natuurlijk kwam na een paar uur ook de ontlading en moest ik alsnog huilen van ontzetting en begoocheling, maar wonderbaarlijk niet op het moment suprême. Het was een kostbare ervaring om te leren dat je in moeilijke situaties toch in je hart kunt blijven. Iets wat me later nog menig keer goed van pas zou komen.

Afijn, terug naar het prachtige boek van Tijn Touber. Ga gewoon lekker op de bank Time Bender lezen. Laat je inspireren hoe je de Duivel zelf kunt ontmoeten en wat je daarin wonderbaarlijk ook als zegeningen kunt ervaren. Sta open voor de wereld als grote speeltuin en wordt wakker in alle variaties van onlicht versus liefde, van duisternis versus hart. Mijn inmiddels favoriete Christina zou op dit alles relativerend zeggen: “we zijn allemaal al goddelijke wezens, daarvoor hoeven we niets te doen. We zijn hier op aarde om kostbare menselijke ervaringen op te doen, daarvoor hebben we zelfgekozen, dus neem je verantwoording.”

De auteur Tijn Touber kun je ook heerlijk consumeren op zijn website en YouTube filmpjes. Niet alleen is hij een prachtige verschijning, maar hij verwoordt helder hoe de driedimensionale wereld in transitie is naar vier en vijf. En hoe je daar fier rechtop in kunt blijven staan. Veel kijk- en/of leesplezier!