Ton’s Favorieten: Violeta van Isabelle Allende

Als ik een boekwinkel zou hebben, zou een groot gedeelte worden gevuld met allerlei tuin- en kookboeken, met heel veel spirituele boeken en vooral ook met rijk geïllustreerde reisboeken. Maar ik zou zeker ook een plekje reserveren voor alle boeken van Isabelle Allende. Was ik vroeger al geraakt door House of the Spirits, deze zomer ben ik helemaal verknocht geraakt aan haar nieuwste boek Violeta. Dit boek moet echt even in de schijnwerpers, want ik was er zo van onder de indruk, zo diep door geraakt en zo tot nadenken aangezet, dat ik graag wil dat jullie het ook allemaal gaan lezen.

Over het boek: in een brief aan iemand van wie ze zielsveel houdt, schrijft Violeta over de armoede en voorspoed, de verliezen en vreugdes, en over de grote liefdes van haar leven en het verwoestende liefdesverdriet dat daarna kwam. Belangrijke ontwikkelingen in de geschiedenis hebben haar turbulente leven bepaald: de strijd voor vrouwenrechten, de opkomst en ondergang van tirannen en uiteindelijk niet één, maar twee pandemieën.

Met Violeta presenteert Isabelle Allende ons opnieuw een inspirerend episch verhaal, verteld met gevoel voor humor en een enorme passie.