Ton’s Favorieten: Zwijgend Goud

Mijn collega Ingrid Nieuwveld – een voetreflextherapeut die in Drenten is gestationeerd – drukte bij een recent bezoek ter afscheid mij een boek in handen. Vaak vind ik dit spontaan meegeven eerder belastend want dan moet ik weer zo nodig iets, iets waarvan de vraag maar is of ik het waardeer en het niet onnodige tijdverspilling vindt. Maar Zwijgend goud doorbreekt alle vooringenomen regels en vormt de uitzondering; het is werkelijk een juweel!

Zelf ben ik niet zo van de poëzie en gedichten. Te vaak verdwaal ik in alle metaforen en ben ik niet te verleiden voor alle onderliggende lagen. Verrassend genoeg zijn de gedichten van Astrid Esmeralda Klompstra vanuit een holistisch zichtveld geschreven. Ik raakte verwonderd over de schoonheid en helderheid van Zwijgend goud, terwijl de diepgang niet te complex of ingewikkeld werd. Dus als je even wilt proeven aan pure schoonheid en geraakt wil worden in alle facetten van licht en liefde is dit boek een ware aanrader.

De omslag is verzorgd door Peter Beemsterboer die ook eerder de kaft van mijn boek Creatief Inzicht door Tarot succesvol verzorgde. Ook ditmaal kent de omslag in zijn schoonheid zijn weerga niet. Dus al zou het alleen maar voor de sier op de tafel liggen, het genieten kan beginnen.

 

Dansen

Als de stem op je
innerlijke radio
maar tegen je aanpraat

en je denkt bij jezelf
‘wat een onzin allemaal’

Wat let je dan,
Stem af op een andere zender

Daar waar je de muziek
weer hoort en je niet
anders kunt dan dansen!

 

Zwijgend goud – Inspiratie en gedichten over liefde, bewustzijn en zelf-herinnering.
Astrid Esmeralda Klompstra. ISBN 978-90-903-4309-9, €19,50

Kijk op de Facebook-pagina voor meer informatie. Bestellen? Stuur een mail naar dichterbijmij@yahoo.com