Visualisatie: met De Priesteres het nieuwe jaar in

Laat de diepe intuïtieve wijsheid van De Priesters tot je komen: start het nieuwe jaar met deze speciale visualisatie! Pak voor je begint pen en papier. Lees ook eerst onderstaande stappen even door, dan weet je wat je kunt verwachten.

  • Maak om te beginnen een relaxte wandeling of rustige fietstocht. Voel je vrij om eventueel een Nieuwjaarsduik te nemen! Lichte fysieke inspanning doorbreekt de dagelijkse hectiek en helpt om geestelijk te ontspannen.
  • Zoek een rustige plek waar je comfortabel en ongestoord een half uur kunt verstillen en mediteren.
  • Sluit je ogen. Richt je aandacht een paar minuten lang op je ademhaling. Adem bewust in en langzaam uit.
  • Visualiseer een prachtig landschap. Het klimaat is er prettig en de natuur ruikt heerlijk. Een soort paradijs waarin jij je onafhankelijk en vrij kunt bewegen. Hoe ziet jouw paradijs eruit? (Neem de tijd). Wat komt er allemaal in je op om het echt paradijselijk te laten voelen en te zijn?

Schrijf eventueel je ervaringen tussendoor op.

  • Neem plaats in jouw zelfgecreëerde, prachtige paradijs en stel jezelf de volgende vragen: ‘Wat kan ik vandaag toestaan of loslaten, om dit innerlijke paradijs ook uiterlijk te ervaren?’ En: ‘Hoe kan ik mijn mooie, innerlijke zelf ook uiterlijk gezond, gelukkig en succesvol in de wereld ervaren?’

Schrijf eventueel op wat je ervaart en wat er nog verder in je opkomt.

  • Vraag jezelf af: ‘Waarin kan ik meer betekenen voor de ander of een situatie, zonder mezelf tekort of onrecht aan te doen?’ Of: ‘Hoe verwoord en verbeeld ik mijn functie in de wereld, zodat ik mezelf en de ander beter recht doe?’ Schrijf eventueel je ervaring op.

Herhaal het vragen stellen tot je voelt dat je klaar bent.

  • Bedank jezelf voor je inzet. Maak in gedachte een lichte buiging, Namasté.