Indiana Jones Ton heeft voorpret!

Van het één komt het ander. Het loopt in het leven zo vaak anders dan vooraf gedacht! Ook voor mij openen zich nieuwe mogelijkheden die ik zelf niet zag aankomen of in de planning had staan. Misschien herinner je je nog uit de vorige nieuwsbrief mijn avontuurlijke Ierland-belevenissen. Daarin vertelde ik hoe ik geheel ongepland bij diverse steencirkels terecht kwam. Vervolgens ervaarde ik daar in meditatie prachtige beelden en kreeg ik inzichten.

Het leuke van de nieuwsbrief (die intussen al naar meer dan duizend adressen wordt verstuurd) is, dat deze op zijn beurt weer nieuwe mogelijkheden voor mij zaait! Ditmaal om eventueel steencirkels in Zuid Afrika te gaan bezoeken! Een lezeres vertelde mij, dat ze in haar netwerk vanuit familieopstellingen een spirituele trainster kent. Zij verzorgt sinds kort meerdaagse trips naar de steencirkels van Inzalo Ye Langa in het district Mpumalanga, gelegen in het oosten van Zuid Afrika.


De Inzalo Ye Langa steencirkels zijn ruim 70.000 jaar oud, wat ze tot een van de oudste steencirkels van de aarde maken. Ook staat deze plaats bekend als dé geboorteplek van de Zon. Heel bijzonder is daar de Adam’s Calender, de oudste zonnewende plek van de wereld en tevens ook gericht op en verbonden met Orion. Allemaal heerlijke superlatieven! En wat het nog boeiender maakt is dat er geluid uit de grond komt. Wetenschappelijk al onderzocht en de geluidsfrequenties van de leylijnen vormen tezamen bloemmotieven op de monitoren…

Intussen valt het ene puzzelstukje spontaan in het andere en opent zich, wie weet, de mogelijkheid om daar zelf naar toe te gaan. En voordat ik het dan goed en wel besef, beland ik als een echte Indiana Jones in het volgende steencirkel avontuur. En mocht het allemaal weer anders uitpakken, ook goed! Wie weet wat dit dan weer heeft losgemaakt en welke andere deuren het zal openen. Ik houd je natuurlijk op de hoogte van de eventuele verdere ontdekkingen van deze nieuwe Indiana Jones-Ton.

En wie weet, als ook jij je laat meenemen in de stroming van jouw levensrivier, waar jij dan jouw unieke Indiana- Jones avonturen kunt beleven. En daarvoor hoeft je echt niet helemaal op reis naar Zuid Afrika, dat kunnen ook bijzondere belevenissen dichter bij huis, in je eigen omgeving zijn. De levensmedaille heeft altijd twee zijden en vaak kennen we er intussen ééntje al heel goed en is de andere zijde nog wat onbekender… Door al die ervaringen tezamen opent zich uiteindelijk een kans op een meer holistische kijk op het leven, ook op de eigen thema’s.

Zijn we meer gewend om soepeler mee te bewegen en vaker te mediteren/te verstillen, dan opent zich van binnenuit met compassie een vredevoller gezichtsveld. Een gezichtsveld waarin de huidige situatie, hoe die ook is, ondanks pijn en tegenslagen, beter kloppend toont. En met het jezelf toestaan dat er vaker een ontwapenende lach mag verschijnen, hervindt alles door relativerende humor in voelen en denken de juiste proporties. Vaak kunnen we dan ondanks alle onvoorspelbaarheden dieper ontspannen en meer genieten van ons eigen unieke levensavontuur.