Zet jezelf in het cirkellicht

Ik doe deze oefening vaak als ik teveel in mijn hoofd zit en mijn zorgen met me aan de haal gaan. Ik zet mezelf dan in het licht en laat de wijsheid tot me komen. Vijftien minuutjes en ik ben dichter bij mezelf. Ook voel ik me naderhand krachtiger en liefdevoller. Probeer het maar een keer!

———

 

• Ga comfortabel rechtop zitten met de voeten op de grond. Sluit je ogen.

• Voel hoe je zit. Concentreer je vijf minuten bewust op je ademhaling en ontspan steeds een beetje dieper.

• Visualiseer een cirkel waarvan jij het middelpunt bent. Trek over de grond in gedachte een ruime cirkellijn waarbinnen jij comfortabel kunt zitten. Benoem in gedachte de doorsnede van de cirkel.

• Laat vanuit het Universum een lichtbundel ontstaan die jouw hele cirkel aan de binnenkant verlicht en verwarmt. Sta toe dat het licht ook jouw fysieke lichaam kan aanraken en doorschijnen. Laat alles los wat niet meebeweegt op dit licht, laat het soepel wegvloeien. Jij en de binnenkant van de cirkel worden steeds warmer en lichter.

• Tik fysiek met je vingertoppen op je hartchakra en sta toe dat er spontaan een goddelijk inzicht vanuit dit hartpunt kan ontstaan. Luister ernaar en ervaar.

• Rond dan de oefening af door een paar keer krachtig in en langzaam uit te ademen